Asplan Viaks administrerende direktør, Øyvind Mork, er styreleder i Powerhouse.
Asplan Viaks administrerende direktør, Øyvind Mork, er styreleder i Powerhouse.

Tror på Powerhouse-effekten

- Powerhouse har skapt store, positive ringvirkninger i næringen, mener Asplan Viaks administrerende direktør, Øyvind Mork.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 23. september ble han gjenvalgt som styreleder for Powerhouse.

Powerhouse er et samarbeid som ble dannet for å utvikle spisskompetanse innen planlegging og utførelse av ambisiøse plusshus-konsepter.

- Powerhouse-samarbeidet er et ekte entusiasme-, idealisme- og samarbeidsdrevet prosjekt. Det er derfor svært hyggelig å bli gjenvalgt som styreleder for denne gruppen, sier Mork i en pressemelding.

Bærekraftig banebryter

Ifølge Mork har Powerhouse bidratt til en betydelig endring i norsk næringsliv. 

- Da vi startet for fem år siden var plusshus et nesten ukjent begrep. I dag ser vi et stadig økende etterspørsel etter plusshus, både hos offentlige- og private aktører. Jeg mener oppriktig at Powerhouse har vært en betydelig bidragsyter til denne utviklingen.

 

Til daglig arbeider styrelederen selv i det som trolig er verdens mest miljøvennlige, rehabiliterte kontorbygg, Powerhouse Kjørbo. Og det er flere nye prosjekter på gang: Blant annet Drøbak Montessori ungdomsskole, et nybygg som skal stå ferdig til skolestart neste år.

- Powerhouse skal fortsette å være det lønnsomme fyrtårnet innen energi- og miljøvennlige bygg, og vi er stolte over å ha bidratt til at deler av næringen nå kan levere plusshus, sier han.