Juryformann Jarlath Sweeny (t.v) og en lykkelig prismottager, Dr. Scholz fra Volkswagen nyttekjøretøy.
Juryformann Jarlath Sweeny (t.v) og en lykkelig prismottager, Dr. Scholz fra Volkswagen nyttekjøretøy.

Volkswagen Crafter Van of the year 2017

HANNOVER (AT.no): Volkswagen-konsernet vant for andre år på rad.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av de 25 årene Van of the year-prisen er utdelt, har det kun to ganger tidligere skjedd at en produsent har vunnet to år på rad. Nå innlemmes Volkswagen i denne eksklusive familien etter at Crafter er kåret til årets vinner og følger opp fjorårsvinneren Transporter 6.

Det siste året er hele ti nye varebiler blitt lansert i Europa, noe som ga Crafter sterk konkurranse om tittelen. For å kåre vinneren måtte juryen gjennom to avstemninger hvor Volkswagen altså til slutt sto igjen på toppen med 101 poeng, kun 12 poeng foran trillingene fra PSA/Toyota (Citroën Jumper, Peugeot Expert og Toyota Proace).

Iveco Daily kom på 3. plass. De to siste kandidatene i siste valgrunde var Ford Transit Custom med ny Euro 6-motor og den helt nye Hyundai H350. Stemmene ble innhentet av UK Road Haulage Association, en nøytral og uavhengig organisasjon.

 

Crafter med Van of the year-logo på Volkswagens område på IAA i Hannover, dagen etter at tildelingen ble kjent.
Crafter med Van of the year-logo på Volkswagens område på IAA i Hannover, dagen etter at tildelingen ble kjent.

Juryen

Juryen består av 24 nyttekjøretøy-journalister fra de ledende nyttekjøretøymagasinene i Europa. Norsk representant er Torbjørn Eriksen i tidsskriftene Anlegg&Transport og Moderne Transport.

Nye Crafter har helt ny design og er utviklet av Volkswagen nyttekjøretøy. Bilen kommer i fire basismodeller: Varebil, kombibil, enkelcab og dobbelcab. Den kommer i tre lengder og tre høyder, med for-, bak- og allhjulsdrift med manuell eller automatgirkasse. Varerommet er opp til 18,4 m³, og modellene strekker seg fra 3,5 til 5,5 tonns totalvekt. Bilen bygges ved en helt ny fabrikk i Września i Polen.

Unngikk kompromiss

Da Crafter-konseptet ble avduket i begynnelsen av september, sa Volkswagen nyttekjøretøy-sjef Dr. Eckhard Scholz følgende om utviklingen av den nye bilen:

- Utviklingen av nye Crafter ga en unik mulighet for å unngå alle former for kompromiss, samtidig som vi kunne dra nytte av vår lange erfaring innen segmentet. Nye Crafter representerer en fusjon mellom produkt og kunde, eller med andre ord, vi har utviklet kjøretøyet fra et kundeperspektiv.

På nye Crafter fremhever juryen spesielt styling, komfort, sikkerhet og utmerkede kjøreegenskaper. Dette legger til rette for at bilen, med hjelp fra av det brede modell- og konfigurasjonsnivået, kan bli en suksess for Volkswagen.

Ønsker Crafter suksess

Den offisielle prisutdelingen ble foretatt av Jarlath Sweeney, president i International Van of the year-juryen. Dr. Scholz fra Volkswagen nyttekjøretøy mottok prisen under en seremoni på IAA i Hannover 21. september.

- Vi gratulerer Volkswagen nyttekjøretøy med å gjenta suksessen etter fjorårets vinner Transporter T6, med lanseringen av den helt nye Crafter. Det var igjen meget tett mellom første og andreplass. Jeg vil også sende gratulasjoner til PSA/Toyota for å ha produsert en god og innovativ ny produktserie som et tilskudd til dagens lette nyttekjøretøymarked i Europa. VW har ikke bare investert i utviklingen av et nytt kjøretøy, men også i en helt ny fabrikk. Vi ønsker nye Crafter suksess, sa juryformann Jarlath Sweeny etter utdelingen.