Allerede fra starten fredag var det mye folk på besøk på området.
Allerede fra starten fredag var det mye folk på besøk på området.

Dyrsku’n 150 år - åpning i strålende solskinn

Årets Dyrsku’n er den 150. i rekken. I løpet av disse årene har mer enn 5 millioner mennesker besøkt dyrskueplassen i Seljord (Telemark).

Publisert Sist oppdatert

Det ser også ut til at årets utgave skal gi et solid påfyll til det toale antallet besøkende siden starten på 1800-tallet. Allerede på åpningsdagen, fredag 9. september, var plassen «stappet» med besøkende.

I 2015 var 88.000 mennesker innom portene, og det er ingen grunn til å tro det blir noe lavere tall i år, der anleggsbransjen stiller «tungt».

Maskinskue

740 firmaer/utstillere er på plass (680 ifjor) på det 160 mål store messeområdet. Av dette «beslaglegger» firmaer i anleggsbransjen 25 mål med totalt 80 firmaer på plass.

Det er en økning på 20% fra i fjor, og en bekreftelse på det man har sett de siste årene: Flere utstillere fra anlegg på Dyrsku’n.

Storfint besøk

150-årsjubileet markeres på flere måter, blant annet med besøk av kronprinsparet på åpningsdagen. Den offisielle åpningen er flyttet til kvelden, etterfulgt av et oppbud av lokale, regionale og nasjonale artister som skal formidle historie, humor, historie, musikk og dans.

Kvelden avsluttes med konsert med Hellbillies. Som vanlig på «skue-dagene» blir det mønstring og kåring av ku og hest. Den årlige husflidtevlingen er også et populært innslag.

Landbruk og husdyrhold

Fra starten for 150 år siden skulle Dyrsku’n først og fremst tjene landbruket og husdyrnæringen.

Sånn er det fortsatt, men gjennom de 150 årene har «sku’n» utviklet seg til et møtested fra alt fra kniv- og klokkehandel til lokalmat og omsetning av landbruks- og anleggsmaskiner.