Generalsekretær i Norges Kampsportforbund, Trond Søvik, og Konsernsjef i Franzefoss, Truls Markussen.
Generalsekretær i Norges Kampsportforbund, Trond Søvik, og Konsernsjef i Franzefoss, Truls Markussen.

Franzefoss satser mot OL i 2020

Selskapet er med på prosjektet «Sammen mot Tokyo 2020».

Publisert Sist oppdatert

Norges Kampsportforbund har etablert et sterkt samarbeid med Franzefoss AS, der målet er OL i Tokyo 2020. Gjennom bidrag til utvikling av  landslagene i taekwondo og karate, blir pukk- og gjenvinningsselskapet en del av prosjektet «Sammen mot Tokyo 2020».

For første gang siden 2008, hadde Norges Kampsportforbund en kvalifisert utøver til OL. Taekwondoutøveren Tina Røe Skaar deltok i lekene i Rio. Det jobbes for øvrig langsiktig, og målet er at det i OL 2020 skal være flere kvalifiserte, både i karate og taekwondo. Det blir første gang begge idrettene er på OL-programmet.

Prosjektet «Sammen mot Tokyo 2020» innebefatter veien til OL for Kampsportforbundets to landslag, deres støtteapparat og samarbeidspartnere.

OL-medaljer

Franzefoss AS ønsker å være med på reisen mot Japan, og inngikk mandag 22. august en avtale med Norges Kampsportforbund. Gjennom bidrag til landslagsutøverne ønsker Franzefoss å delta på veien mot det store målet; OL-medaljer til norske utøvere i karate og taekwondo.

Konsernsjef i Franzefoss, Truls Markussen, er fornøyd med å kunne bidra:

- Vi opplever Norges Kampsportforbund som en organisasjon med sterkt fokus på holdninger og verdiarbeid, noe vi også anser som viktig og kjenner oss igjen i, blant annet gjennom vårt arbeid mot bærekraftig utvikling, sier han.

Franzefoss er de første

Ifølge sportssjef i Norges Kampsportforbund, Dag Jacobsen, er det å ha samarbeidspartnere som tenker langsiktig avgjørende.

- Norges Kampsportforbund er veldig fornøyd med å ha Franzefoss i ryggen. For å nå målene for 2020 må det bygges sterke utøvere. For å få dette til trenger vi gode samarbeidspartnere. Franzefoss er de første som blir med på laget, noe vi er veldig stolte av, sier Jacobsen.

Et fulltidslag i karate skal startes opp i august, etter en lang søknadsprosess for utøverne. Treningene skal foregå i samme lokaler som det eksisterende heltidslaget i taekwondo. Det blir starten på den fire år lange veien til Tokyo-OL i 2020.

STILLING LEDIG: