Nyhet i Scania-bilene

Scania har sendt ut bilde av en del av førerhuset på den nye generasjonen lastebiler for å vise en ny sikkerhetsfunksjon - sidekollisjonsputer. I lastebiler mest aktuell ved rundvelt.

Publisert Sist oppdatert

Scanias nye lastebil-generasjon kan utstyres med side-kollisjonsputer. Dette er en unik løsning som ikke tidligere er tilbudt i lastebiler, ifølge Scania. Sideputene vil beskytte personene i lastebilen ved en velt.

Christofer Karlsson er ansvarlig for utviklingen av sikkerhetsutstyr hos Scania:

- Bruk av setebelte er nødvendig for at sikkerhetssystemene skal gjøre jobben og hindre at føreren kastes ut av førerhuset. Vår «rollover side curtain airbag», kombinert med kollisjonsputene i front og setebelte, sikrer at sjåfør og passasjer har en nye bedre mulighet til å overleve en ulykke med rundvelt med vår nye generasjon Scania-biler, sier han.

Den svenske lastebilprodusenten har utviklet flere aktive og passive sikkerhetsfunksjoner som skal beskytte sjåfør og passasjer i den nye generasjonen lastebiler. Ved å tilby «rollover side curtain airbags» tror Scania det vil bli en betydelig reduksjon i antall sjåfører dør i rundvelt-ulykker.

En vanlig årsak til at lastebiler velter og eventuelt ruller rundt, er at sjåføren tvinges til å foreta en unnamanøver på grunn av kjøretøy som kommer i mot eller en fast hindring. Hvis en lastebil havner utenfor veibanen kommer den over på grus/jord der det er svakere bærekapasitet. Dette fører i mange tilfeller til velt, og rundvelt ved høy hastighet.

I en pressemelding skriver Scania at: «Avanserte systemer med sensorer avgjør om sideputene skal utløses. Når de utløses blåses de opp umiddelbart.» Med andre ord slik kollisjonsputer har fungert i årevis...

Den nye Scaina-en avdukes på kvelden 23. august. Du kan følge lanseringen her: nextgenscania.com

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS