Tokvams egen fabrikk på Reinsvoll, Norge.
Tokvams egen fabrikk på Reinsvoll, Norge.

Svensk suksess for Tokvam

På ett år har vinterredskapsprodusenten Tokvam AS har økt sitt salg i Sverige med utrolige 76 prosent.

Publisert Sist oppdatert

- Det skyldes ikke at det har kommet mer snø, men at vi har fått på plass utrolig mange dyktige svenske forhandlere, sier daglig leder Finn Kristian Tokvam.

Norske Tokvam AS tok i fjor et skikkelig tak i det svenske markedet.

- Vi har vært tilstede i Sverige gjennom flere år, men i fjor gjorde vi et skikkelig løft på forhandlersiden og resultatene taler jo for seg selv. Tokvam er glade i Sverige, og Sverige liker åpenbart Tokvam også, smiler selskapets daglige leder.

- Størst på vårt felt i Europa

Den formidable økningen skjedde fra 2014 til 2015:

- Hovedårsaken er at vi fikk på plass salgs- og serviceavtaler med åtte store forhandlere. Disse åtte, som alle var våre førstevalg når det gjaldt samarbeidspartnere, har til sammen 28 avdelinger. Det betyr i praksis at det nå er mulig å få tak i Tokvam-produkter fra premium-forhandlere i hele Sverige, sier Tokvam.

Han forklarer at ved siden av kjerneproduktet snøfreser, har nyutviklet utstyr som V-plog, U-plog, sopemaskiner og strømaskiner gjort Tokvam AS til en komplett leverandør av veivedlikehold.

- Både når det gjelder omsetning og antall solgte maskiner er vi etter alt å dømme størst på vårt felt i Europa nå. Det er et resultat av langvarig satsing på kvalitet, bevisst posisjonering i nisjemarkedet, samt dedikerte og kunnskapsrike ansatte. Det er har også vært helt avgjørende at vi har fått på plass gode forhandlere.

Produksjon på Vestre Toten

Bedriften Finn Kristian Tokvam leder, er familieeid og teller i dag 33 ansatte. Tokvam AS startet opp som en norsk bygdesmie på slutten av 1950-tallet, og har utviklet seg til en internasjonal, høyteknologisk bedrift. Fra sitt produksjonsanlegg på Vestre Toten, sørøst i Norge, produserte Tokvam AS over 1100 maskiner i 2015. Omsetningen ligger på ca. 60 millioner kroner i året.

- Våre kjerneprodukter er enkelt forklart snøfresere, snøploger og sand/saltspredere som kan festes på traktor og liknende spesialmaskiner. Selv om det fortsatt er godt med snø i Norge og Sverige, gjør varmegrader og klimaendringene at vi hele tiden må utvikle oss, sier lederen.

Abonner på vårt nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS