Markedssjef Steffen Nerdal, supportmedarbeider Sondre Andersen og Gründer Bjørn Tore Hagberg i Smartdok AS er glade for at 30.000 har tatt i bruk deres system.
Markedssjef Steffen Nerdal, supportmedarbeider Sondre Andersen og Gründer Bjørn Tore Hagberg i Smartdok AS er glade for at 30.000 har tatt i bruk deres system.

Alta-firma med 30.000 brukere

Smartdok har passert 30.000 brukere i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Det startet i 2005, lenge før mobiltelefonen ble menneskets forlengede arm og lenge før begrep som apper og smarttelefon ble allemannseie. Selskapet ble stiftet som Ascella AS i august 2005 og hadde som visjon om å utvikle smarte løsninger som forenklet folks hverdag. Etter 2 år intens jobbing med pilotprosjektet Smartdok, systemet for entreprenøren, kom den første betalende kunden i 2007.

- Motivasjonen var å kunne utvikle et produkt som skulle gi verdi for brukere og skape sin egen arbeidsplass, sier gründer og daglig leder av Smartdok AS, Bjørn Tore Hagberg.

Smartdok er, i tillegg til å være navnet på Alta-bedriften, en datafangst-applikasjon som effektiviserer administrasjonen og skal gi større presisjon for bedrifter som bruker den.

- Da jeg startet opp hadde vi ikke noe konkret tall på hva vi ønsket å oppnå, jeg så ikke for meg tall som 1000 eller 2000, vi ønsket som sagt å skape et produkt som vi kunne leve av, så har etterhvert det ene målet tatt det andre målet. Jeg kan huske tilbake da vi rundet 100 kunder og rundt 5.000 brukere, det var helt fantastisk, sier han.

Markedssjef Steffen Nerdal er sikker på hva det er som har gjort Smartdok til en suksess.

- Det har handler om å ha langsiktige mål, og ha kunden i fokus, og nå målene sammen med kunden, sier Nerdal.

- Vi kommer til å fortsette vårt fokus på å gjøre det enkelt for kundene våre, og vil her sette inn enda mer trykk. Vi er strålende fornøyd med dagens løsning, men det handler om å hele tiden utvikle seg og ligge helt i front, så jeg kan avsløre at vi blant annet kommer med en helt ny app til høsten og en ny sprek hjemmeside, sier Nerdal.