Dette bildet er vedlagt Scanias pressemelding om lanseringen 23. august.
Dette bildet er vedlagt Scanias pressemelding om lanseringen 23. august.

Scania avduker sin nye lastebil

Scania er klare for å vise sin nye generasjon lastebiler.

Publisert Sist oppdatert

Scania starter lanseringen av sin nye lastebil-generasjon ved å avduke et eksemplar beregnet for langtransport 23. august 2016.

Lanseringen blir den offentlige debuten for den største investeringen i Scanias historie, som strekker seg over 125 år.

Scania introduserer sin nye generasjon i flere faser, med et klart fokus på ulike bransjer og kundesegmenter, etter en nøye planlagt tidsplan. Scanias nåværende lastebil-generasjon vil bli solgt parallelt med lanseringen av den nye, skriver selskapet i en pressemelding.

Scania har som mål å bli ledende innen «bærekraftig transport», der partnerskap og digitalisering vil spille en stadig viktigere rolle. Bærekraft er også ett av stikkordene i den kommende lanseringen, da denne vil være avgjørende for fremtidig konkurransekraft for Scania og selskapets kunder.

- Vi er nå i sluttfasen med å utarbeide salgs- og servicenett samt de europeiske produksjonsenhetene. For øyeblikket vil vi ikke gi ytterligere informasjon om de mange innovasjonene som kommer. Men jeg er overbevist om at det Scania vil avsløre den 23. august vil bli snakket om - både i og utenfor bransjen, sier Christian Levin, konserndirektør for salg og markedsføring.