Adm. direktør Elin Kanstad og Tobias Appelkvist, salgssjef Special Steels i Norge.
Adm. direktør Elin Kanstad og Tobias Appelkvist, salgssjef Special Steels i Norge.

Kanstad Mekaniske med kvalitetsmerke

Verdens nordligste «Hardox in My Body» oppnevnt.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med den norske Avfallskonferansen  i Tromsø 7.-9. juni 2016, ble det sjette «Hardox in My Body»-medlemmet oppnevnt i Norge. Dette er også det nordligste medlemmet i verden: Kanstad Mekaniske AS. Selskapet produserer en krokliftcontainer i Hardox 450 som ble presentert på messen.

Kanstad Mekaniske AS ble stiftet i 1985, men har historie fra et annet foretak helt tilbake på 60- tallet. Foretaket har i dag seks aktive aksjonærer og produserer ulike typer containere for avfall og miljømarkedet. Også mer avanserte containerløsninger med hydraulikk og elektroniske styringssystemer

Elin var den «eneste sønnen» i familien og skulle egentlig bare ha en sommerjobb, men ble  værende og har vært daglig leder og majoritetseier siden 2001.

- Sertifisering av vår kraftige krokliftcontainer med Hardox-In-my-body,  vil utvilsomt gi oss en fordel i det norske markedet, sier hun.

Ville ha flere

Materialet i containerne er Hardox 450. Kanstad får dette levert som mer eller mindre ferdige komponenter av skjærte og knekte plater som kommer direkte fra SSABs nettverk av samarbeidspartnere.

- Det føles bra å kunne få de fordelene vi har gjennom vårt Shape-tilbud, sier Tobias Appelkvist, salgssjef for Special Steels i Norge. Det gir kundene en helhetsløsning som ytterligere etterspørres.

Iblant tar det lang tid å overbevise en kunde. For 7,5 år siden produserte Kanstad et par containere til en lokal kunde som var litt skeptisk til materialet og prisen. For litt siden kom containerne tilbake for litt renovering, og kunden var da så fornøyd med levetiden og holdbarheten at de valgte å bestille flere.

- Da kunden innså den langsiktige verdien av holdbarhet og at containerne ikke må repareres så mye, endret de innstilling til den litt høye innkjøpsprisen og valgte å bestille flere, sier Kanstad, i en pressemelding utsendt av SSAB.

- På messen fikk vi mange positive tilbakemeldinger angående den utstilte modellen i Hardox, men også forespørsler om mulighet for å produsere andre containertyper i Hardox.

Utvider produksjonen

I de siste tre årene har foretaket investert mye tid og store økonomiske ressurser i å utvikle nye innsamlingsløsninger for det norske markedet. Produksjonslokalene bygges om og utvides, og nye maskiner er på vei. To nye sveisere er også på vei inn i firmaet for å møte den økende etterspørselen på norskproduserte produkter.

Hardox in My Body

SSAB (Svenskt Stål AB) er et globalt selskap med over 17.000 ansatte i 50 land. Produksjonsanleggene ligger i Sverige, Finland og USA.

Hardox in My Body er et registrert varemerke hos SSAB. Selskapet skriver dette om hvem for får bruke deres merkevare:

«Leading manufacturers whose products meet SSAB’s quality requirements are granted licenses to put the Hardox In My Body logo on their products. These companies have extensive knowledge of steel properties, fully understand the advantages of Hardox products and continuously apply this knowledge to their product development. Hardox In My Body manufacturers benefit from priority access to SSAB’s latest expertise in material technology, applications and manufacturing methods.»