DEMO: Den nye sorteringsskuffen fra Steelwrist på en Kubota KX080-4. Kombinasjonen var på demo i Hedmark da Anlegg&Transport mottok denne pressemeldingen 24. juni.
DEMO: Den nye sorteringsskuffen fra Steelwrist på en Kubota KX080-4. Kombinasjonen var på demo i Hedmark da Anlegg&Transport mottok denne pressemeldingen 24. juni.

Nye sorteringsskuffer tilpasset tilt

Steelwrist lanserer en ny serie høyeffektive sorteringsskuffer som er spesielt tilpasset for enkelt bruk på tiltrotator.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det er økende etterspørsel etter miljøvennlig og kostnadseffektiv gjenvinning av materialer på anleggsplassen. Produkter som gjør det enklere å gjenvinne materialer på stedet, betaler seg fort, skriver Steelwrist i en pressemelding. Økende drivstoffkostnader og avgifter for deponering kan bli kostbart for maskinentreprenører og byggherrer ettersom man må frakte usortert materiale og deretter kjøpe fyllmasse og matjord tilbake, skriver Steelwrist videre.

Med dette som bakteppe, lanserer Steelwrist en serie sorteringsskuffer for bæremaskiner fra 3 tonn til 35 tonn, og som er nøye utviklet for å passe til bruk av tiltrotatorer. Produsenten påpeker at det er mye penger å spare på å sortere materialene på anleggsplassen, eller langs veien når man driver med grøftearbeid/legging av rør/kabler etc.

Skuffeserien består av fem modeller med volum fra 210 liter til 1200 liter. Skuffene har patentert direktedrevet kamakselteknologi som reduserer antall bevegelige deler i skuffen. De er designet for å sortere alt fra vått materiale, stein og byggavfall. Sorteringsstørrelsen kan justeres fra 25 mm og oppover på et par minutter, skriver Steelwrist.

Teknologi og funksjon

Slik er teknikken i skuffene: En hydraulikkmotor driver en aksling tilsvarende en kam-aksling. Akslingen skaper vibrasjon i skuffen som gjør at materialet renner igjennom slik at sorteringen av massene starter. I skuffens åpne kropp er det ingen komponenter som roterer for å hindre at gjenstander surrer seg fast.

Siktestørrelsen kan endres ved å ta ut noen av de tverrgående spilene i skuffen. Skuffen har et beskjedent flødebehov, og kan drives av tiltrotatorens ekstrauttak. Sidevegger og skjær på skuffen er produsert i slitestål noe som gjør at den kan brukes som en normal graveskuffe. Løsningen er tilgjengelig både med og uten tenner.

- Skuffen er vist frem på vårens messer og interessen har vært enorm fra markedet. Vi er meget fornøyd, og gleder oss til å starte salget av vårt nyeste sideprodukt, sier daglig leder Stian Brække i Steelwrist i Norge.

Powered by Labrador CMS