Panasonic har lansert mobile nettverkskamera for kjøretøy.
Panasonic har lansert mobile nettverkskamera for kjøretøy.

Fjerner dødvinkler

Panasonic har lansert to mobile nettverkskamera for kjøretøy. Disse er designet for å overvåke godstransport foruten reiser på tog og buss.

Publisert Sist oppdatert

Kameraene er designet spesielt for utendørsbruk, og har et fast ytterskall med en kuppel som er motstandsdyktig mot riper. De tåler et bredt temperaturområde og kraftige støt og vibrasjoner. Begge er IP6K9K- og IP66-klassifiserte som sikrer god holdbarhet.

Hvert kamera har justerbar synsvinkel, noe som innebærer at det kan dekke et område på 11 meter langs en lastebil- eller buss-side og slik eliminere dødvinkler. Alternativt kan de overvåke et område på 20 meter bak kjøretøyet for å gi pålitelige bevisbilder om en ulykke skulle inntreffe.

Full HD-kameraet WV-SBV131M og HD-kameraet WV-SBV11M gir bilder i høy kvalitet, selv ved dårlige lysforhold. Funksjonene High Light Compensation (HLC) og Adaptive Black Stretch sørger for det. Funksjonene korrigerer mørke deler og undertrykker metning i skarpt lys, for eksempel lys fra møtende trafikk. Det gjør at kameraene kan opprettholde fargemodus lengre og gi skarpe, klare og fokuserte bilder under alle lysforhold.