Se de første bildene av nye Volkswagen Amarok

Slik ser den ut - bilen som blir tilgjengelig i Norge i september.

Publisert Sist oppdatert

«Med høy sitteposisjon, godt utsyn i alle retninger og et interiør av høy kvalitet er nye Amarok et reelt alternativ for kunder som tradisjonelt sett ville valgt en SUV», skriver Volkswagen Nyttekjøretøy i en pressemelding.

Blant høydepunktene på innsiden av nye Amarok er elektrisk justerbare Ergocomfort-forseter med høydejustering, kombinert med en mulighet til å skyve setene langt bakover. Dette skal gi overlegen plass både i høyden og lengden. Setene har også god sidestøtte som sikrer både god komfort og riktig ergonomi. De elektriske setene kan justeres i 14 retninger og dermed sørge for at førere av alle kroppsfasonger kan finne riktig sittestilling.

Ergocomfort-setene har fått et godkjenningsstempel fra den tyske organisasjonen for sunne rygger (Aktion Gesunder Rücken e.V.), og kan i tillegg leveres i nappaskinn dersom kunden vil ha en ekstra luksuriøs bil.

Interiør

Dashbordet har fått et nytt design hvor hovedfokuset er på rette, horisontale linjer med en klar inndeling av de forskjellige flatene. Ved å kvitte seg med de runde konturene og fokusere på de rette linjene får nye Amarok et mer moderne interiør – samtidig som det praktiske aspektet er ivaretatt av flere smarte oppbevaringsrom.

Ved hjelp av multifunksjonsrattet kan sjåføren operere radio, telefon og multifunksjonsdisplayet i instrumentpanelet. Multifunksjonsrattet kan leveres med paddelskift (standard på Aventura-modellen), som gjør at føreren har full kontroll over den nye 8-trinns automatgirkassen fra rattet.

Lanseringsmodellen Aventura blir levert med et 3D-display i farger mellom de tradisjonelle instrumentklokkene. Detaljer som det rammeløse sladrespeilet bidrar også til å gi interiøret på nye Amarok et moderne utseende.

Teknikk

Helt øverst i dashbordet, og dermed også i førerens synsfelt, finner man det oppgraderte infotainment-systemet med Bluetooth telefontilkobling og DAB+ som standard.

Med fokus på brukervennlighet og funksjoner som App Connect, Guide & Inform og Car-Net får dette enda flere funksjoner enn tidligere.

App Connect-funksjonen gjør det mulig å integrere smarttelefonapplikasjoner via en USB-tilkobling og Guide & Inform-systemet sørger for å gi føreren oppdatert trafikkinformasjon via internett.

Infotainment-systemet har også en innebygget funksjon som gjør kommunikasjonen mellom for- og baksetet enklere enn tidligere, ved å bruke mikrofonen til håndfri-anlegget vil bilen automatisk spille denne lyden gjennom høyttalerne i baksetet. Dette gjør at sjåføren slipper å snu seg for å snakke med passasjerene, og gjør dermed bilturen enda litt sikrere.

Kommer i september

Med den nye V6 TDI-motoren som yter 550 Nm og 224 hk i toppversjonen vil det sjelden mangle rå kraft i den nye pickupen. Med denne motoren har nye Amarok en toppfart på 193 km/t og gjør unna akselerasjonen fra 0-100 km/t på 7,9 sekunder.

Nye Amarok vil være tilgjengelig i Norge i september.