Er dette greit?

Det er blitt relativt vanlig at lastebilsjåfører sperrer to felt ved å kjøre midt i veien inn mot innsnevringen ved Brynstunnelen på E6/Ring 3 i Oslo. Hva mener du om denne praksisen?

Publisert Sist oppdatert

På videoen fra mai 2016 kjører et vogntog i to felt for å slippe raskere frem til Brynstunnelen uten å kjøre forbi i det venstre feltet. Dette er vanlig praksis rundt om i Norge. Ved nevnte tunnel skjer det flere ganger hver time. Det finnes gode grunner både for å sperre slik og for ikke å gjøre det. Men politiet er ikke helt begeistret for slik kjøring.

- Vi liker verken køsnikere, hissigpropper eller tungbilsjåfører som tar loven i egne hender. Det vil øke risikoen for ulykker dramatisk, og køene blir bare lengre, sa leder for Utrykningspolitiet i Vestfold og Telemark, Andreas Rødø til NRK i forbindelse med en hendelse i Vestfold i 2015.

Både tungbilsjåfører og andre er i varierende grad delt i spørsmålet om hvor lurt det er å kjøre i to felt. AT.no kjenner ikke til at noen er blitt straffet for å kjøre slik.