Finn Kristian Tokvam (fra venstre), Hallvard Vikeså, Ettermarkedssjef Jostein Susort, Salgssjef FKRA Jon Magne Torsteinbø diskuterer avtalen.
Finn Kristian Tokvam (fra venstre), Hallvard Vikeså, Ettermarkedssjef Jostein Susort, Salgssjef FKRA Jon Magne Torsteinbø diskuterer avtalen.

Felleskjøpet skal selge for Tokvam

Felleskjøpet Rogaland Agder og Tokvam AS har inngått en avtale om salg av veivedlikeholdsutstyr.

Publisert Sist oppdatert

Avtalen styrker begge parteres satsing i Agder fylkene, Rogaland og Sunnhordaland, skriver Tokvam i en pressemelding.

- Dette er en veldig viktig avtale for både Tokvam AS og Felleskjøpet Rogaland Agder, og vi gleder oss til å vokse videre sammen, forteller Finn Kristian Tokvam, i Tokvam AS, og Hallvard Vikeså, divisjonsdirektør i FKRA.

- Denne avtalen er strategisk viktig for Felleskjøpet Rogaland Agder. Tokvam har vokst seg til å bli en sterk og ettertraktet norsk merkevare innen veivedlikehold, og vi er stolte av at Tokvams produkter nå blir en del av vårt sortiment, sier Hallvard Vikeså.

Begynte som bygdesmie

Tokvam er en helnorsk, familieeid industribedrift med produksjonsanlegg på Toten. Tokvam startet opp som en bygdesmie på slutten av 50-tallet og har gjennom årene utviklet seg til å bli leverandør av snøfresere, snøploger og sand- og saltspredere som kan festes på traktorer og lignende spesialmaskiner.

- Vi har svært gode erfaringer med å rendyrke merkevarer. Det gir oss mulighet til å vokse sammen og utvikle produkter i fellesskap. I tillegg er det et pluss at Tokvam er en helnorsk produsent, sier Jon Magne Torsteinsbø, salgssjef for traktor og redskap i FKRA.

- For oss vil leveransene til FKRA trolig ha en verdi på omlag 10 millioner kroner årlig. Totalt sett tror vi avtalen vil føre til en sterk økning av Tokvams omsetning i dette området.

Enerett

Felleskjøpet Rogaland Agder vil ha enerett på salg av Tokvam produkter fra oppstart.

Mange bønder og entreprenører lever av veivedlikehold og fyller året med brøyting, salting og annet veivedlikeholdsarbeid. Traktor kombinert med riktig brøyteutstyr overtar en stadig større del av veivedlikeholdet. Avtalen med Tokvam vil dermed komme mange av Felleskjøpets Rogaland Agder eiere til gode.

- I dag er vi er noe så sjeldent som en solid, stabil og anerkjent norsk industribedrift. Kombinerer du det med kunnskap og høyteknologi, er Tokvam AS en attraktiv arbeidsplass for både ingeniører og mekanikere. Vi har gjort vinteren enkel for folk i snart 60 år. Det skal vi fortsette med! uttaler Finn Kristian Tokvam.