E39 Byfjordtunnelen i Rogaland.
E39 Byfjordtunnelen i Rogaland.

Statens vegvesen stopper arbeid i Byfjordtunnelen

Statens vegvesen har funnet radioaktivt støv i E39 Byfjordtunnelen. Arbeidet med å skifte vann- og frostsikringen er derfor stoppet til over 17. mai. Tunnelen er åpen for trafikanter.

Publisert Sist oppdatert

- Målinger som er gjort viser at støvet bak takpletene som blir tatt ned i tunnelen er radioaktivt. Vi har være i kontakt med Statens strålevern for å få råd om hvordan vi bør håndtere materialet. Den planlagte oppgraderingen blir stoppet til etter 17. mai, sier prosjektleder i Statens vegvesen, Truls Kolnes.

Ikke farlig for trafikanter

Ifølge Statens strålevern er verdiene som er målt lave. Derfor skal det ikke være noen fare for trafikanter å kjøre gjennom tunnelen som er i Randaberg og Rennesøy kommuner, nord for Stavanger, i Rogaland. Risikoen for stråling er ikke stor, men Statens strålevern anbefaler at de som arbeider bruker støvmasker.

Blir levert til mottak

Platene blir levert til mottak som er godkjent for å ta imot radioaktivt avfall. Arbeidet med å oppgradere Byfjordtunnelen startet 9. mai. Sikkerhetsutstyret i Rennfast er

allerede oppgradert. Nå står vann- og frostsikringen for tur. Når alt er ferdig til høsten lover Statens vegvesen tryggere og lysare tunneler som «tilfredsstiller strenge trygghetskrav».