Volkswagen Amarok får sekssylindret motor

Den nye motoren yter inntil 224 hestekrefter og 550 Nm.

Publisert Sist oppdatert

Med en «sterk og fleksibel» V6 dieselmotor under panseret, skal kundenes behov være enda bedre dekket enn tidligere, opplyser Volkswagen Nyttekjøretøy i en pressemelding.

Et maksimalt dreiemoment på 550 Nm fra 1500 o/min skal sørge for at Amarok kan levere mer enn nok krefter i alle tenkelige situasjoner. Den nye motoren har et dreiemoment som er 130 Nm høyere enn den forrige topputgaven.

CO2-utslipp

De høyeste girene har fått lang utveksling i både den manuelle girkassen og den nye 8-trinns automatkassen, og dette sørger for å redusere både støy og drivstofforbruk i høye hastigheter.

Den nye toppmodellen med 224 hestekrefter skal ha et blandet forbruk på 0,76 l/mil og et CO2-utstlipp på 199 g/km. Volkswagen legger til at dette er «foreløpige tall, avhengig av utstyret som velges».

Motoren blir tilgjengelig i tre forskjellige effektutgaver på 163, 204 og 224 hestekrefter, men det er de to sterkeste versjonene som blir tilgjengelig først. Disse vil være på markedet i september 2016.

Europall sideveis

Amarok-kundene kan velge mellom to tilgjengelige drivlinjer. Bilene med manuell girkasse får et 4Motion-system med bakhjulsdrift og muligheten for å koble inn frontakselen. På biler med automatgir er det permanent firehjulsdrift der kreftene blir distribuert gjennom en Torsen-differensial.

Kraften i motoren har vært inspirasjonen til den nye, mer atletiske fronten og et helt nytt dashbord. Sammen med de nye setene skal dette gi Amarok et mer sofistikert og eksklusivt uttrykk. Den nye sports-bøylen som leveres på lanseringsmodellen Aventura skaper et inntrykk av en lengre kabin og strekker seg delvis over planet. Flere ulike stylingbøyler, planlokk og hardtop-er er også tilgjengelig.

Planet på en firedørs Amarok skal måle 2,52 kvadratmeter og ha plass til en europall sideveis. Avhengig av utstyret som velges er det mulig å oppnå en nyttelast på mer enn ett tonn. Etterhvert vil også noen av Amarok-variantene kunne leveres med en tillatt hengervekt på 3,5 tonn.

20-tommers felger

Nye Amarok har fått større felger i alle utstyrsnivåer, og for Aventura-modellen innebærer det at 20-tommers felger er standard. Blant det andre standardutstyret finner man ryggekamera og bi-xenon-lys med led-kjørelys.