Fra overleveringen av Bomag-valsen til Fossum Anlegg AS. Fra venstre: Salgssjef Odd Enger og selger Per Inge Strengen, Hesselberg Maskin og maskinfører Christian Myhre, Fossum Anlegg AS.

Nye valsetog fra Bomag

Tre nye BW213D-5 er levert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Bomags 5. generasjon valsetogserie er nå komplett. Modellen BW213 på 13 tonn er en av Hesselberg Maskins bestselgere med 18 leverte maskiner i fjor. Nå har Bomag-forhandleren levert tre maskiner av nye BW213D-5.

13-tonneren som ble lansert sent ifjor høst, har valsebredde på 2,13 m, statisk linjelast på 35,2 kg/cm, amplitude 1,9/0,95 mm og frekvens 30/34 Hz.

Nykommeren kan også leveres med Vario-kontroll (variabel amplitude). Valsetoget med Deutz Steg IV-motor på 95 kW (128 hk), har ny og rommelig førerhytte, nytt instrumentpanel og forbedret kjørekomfort.

BA Anlegg AS i Greåker (Østfold) har kjøpt det nye valsetoget. Det har også Fossum Anlegg AS (19 ansatte) i Spydeberg (Østfold). Fossum Anleggs nye valsetog er i jobb på Ødegard Park i Askim, der firmaet har oppdraget med bygging av veier og VA-anlegg på det nye boligfeltet med 120 boenheter.

For få dager siden fikk Topaas og Haug AS sin BW213D-5 som Bærums-entreprenøren har satt i drift på et boligfelt (ca. 100 boenheter) på Hellerudhaugen i Nittedal. Topaas og Haug har all masseflytting, infrastruktur/veier.

Bomags valsetogserie består av 14 modeller med BW226DH-5 på 26 tonn som den største. Den er nå markedsklar.

Powered by Labrador CMS