Fra venstre: Driftsleder i Bjelland AS, Joakim Hetland, daglig leder i Birkeland Maskinentreprenør, Kai Peder Birkeland, og daglig leder i Bjelland AS, Ole Bjelland.
Fra venstre: Driftsleder i Bjelland AS, Joakim Hetland, daglig leder i Birkeland Maskinentreprenør, Kai Peder Birkeland, og daglig leder i Bjelland AS, Ole Bjelland.

Bjelland kjøper Birkeland

– Dette styrker vår konkurransekraft og vil øke vår markedshorisont, daglig leder i Bjelland AS, Ole Bjelland.

Publisert Sist oppdatert

Bjelland AS kjøper halvparten av aksjene i Birkeland Maskinentreprenør. Overdragelsen skjer med virkning fra 1. januar 2016. Begge firmaene skal bygges videre individuelt, opplyser selskapene i en pressemelding.

– Dette styrker vår konkurransekraft og vil øke vår markedshorisont. Vi satser på vekst både i sør- og nordfylket, og vil være i stand til å konkurrere om større oppdrag over hele Vestlandet, sier daglig leder i Bjelland AS, Ole Bjelland.

115 ansatte til sammen

Bjelland AS har 90 ansatte og holder til på Orstad i Klepp. Selskapet omsatte for ca. 200 millioner kroner i 2015. 

Birkeland Maskinentreprenør har kontor og lager på Avaldsnes på Karmøy, og har 25 ansatte. Daglig leder i Birkeland Maskinentreprenør, Kai Peder Birkeland, er fornøyd med å ha fått Bjelland AS inn på eiersiden. Han presiserer at dette ikke vil føre til noen endring i selskapets organisering.

– Birkeland maskinentreprenør skal drives videre som før, og for våre ansatte betyr dette at arbeidsplassene deres blir enda tryggere fremover. Med Bjelland som samarbeidspartner vil vi være i stand til å vokse videre, sier Birkeland.

Solid selskap

Han har bygget Birkeland Maskinentreprenør opp fra grunnen av, og 2015 har vært selskapets beste år noensinne. Med en omsetning på rundt 60 millioner og en ordrereserve for 2016 som ligger på godt over 60 prosent, er det et solid selskap Bjelland har valgt å gå inn i på eiersiden.

– Det har selvsagt vært viktig for oss at selskapet vi kjøpte oss inn i var solid og veldrevet. Bjelland og Birkeland er også to selskaper som har like verdier og kultur, sier Ole Bjelland.