Posten-bilen med postens lett gjenkjennelige container ble stanset på Taraldrud onsdag kveld.
Posten-bilen med postens lett gjenkjennelige container ble stanset på Taraldrud onsdag kveld.

- Får konsekvenser for sjåføren

Lastebilen som ble stanset med løs container på E6 var fra Posten. – Det kommer til å få personalmessige konsekvenser for sjåføren, sier pressesjef hos Posten, John Eckhoff.

Publisert Sist oppdatert

Postens lastebil ble stanset onsdag kveld på Taraldrud på E6 rett sør for Oslo for kontroll. Der ble det oppdaget at containeren ikke var festet til tilhengeren på noe som helst vis.

Det resulterte i bruksforbud og påfølgende anmeldelse.

- Får konsekvenser

Både bil og containere tilhørte Posten, og der legger man seg flat.

- Vi ser svært alvorlig på dette, sier John Eckhoff hos Posten.
- Vi ser svært alvorlig på dette, sier John Eckhoff hos Posten.

- Vi har svært strenge og svært gode rutiner for å unngå denne typen hendelser. Her er ikke rutinene fulgt, noe vi beklager sterkt. Det er noe vi ser svært alvorlig på og det vil få personalmessige konsekvenser for sjåføren, sier pressesjef hos Posten, John Eckhoff til AT.no, uten at han vil gå nærmere inn på akkurat hvilke konsekvenser det er snakk om.

Sjåføren er ikke fast ansatt i Posten, men var innleid.

- Men det har ingen betydning. Vi tar det ansvaret, sier Eckhoff.

Det var inspektør Jens Kalfjøs hos Statens Vegvesen som stanset bilen onsdag kveld.

- Containeren var ikke festet noe sted, og da går det veldig fort galt, spesielt med det føret som var. Jeg vil helst ikke ha den cotnaineren i panseret, sier han til AT.no.

- Sjelden

Heldigvis hører det med til sjeldenhetene at containere ikke er festet i det hele tatt. Etter forskriftene skal containerne festes i alle fire hjørner.

- Jeg vil kalle dette et unntak. At en container ikke er festet i noen av hjørnene hører med til sjeldenhetene, sier Kalfjøs.

Sjåføren på bilen hadde ingen god forklaring på hvorfor containeren var løs, for alt utstyr var i orden og sjåføren kunne kjøre videre så snart containeren  var forskriftsmessig festet.

- Han la seg flat da vi snakket sammen. Dette var rett og slett slendrian, sier inspektøren.