TBM-en som skal drive Ulriken-tunnel har nettopp fått navn: Ulrikke.

TBM-konferanse i Bergen

I juni arrangeres det en internasjonal TBM-konferanse i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det er Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) som arrangerer konferansen på Scandic Hotell Ørnen i Bergen 6. og 7. juni 2016.

Konferansen med navnet TBM Applications blir internasjonal med internasjonale foredragsholdere. Det planlegges besøk til Ulriken-prosjektet der JV Strabag Skanska iløpet av kort tid skal i gang med en TBM for å drive ny jernbanetunnel parallelt med dagens Ulriken-tunnel. I tillegg vil TBM-prosjektene i Røssåga (entreprenør LNS venter gjennomslag om kort tid) og Follobanen presenteres for et bredt publikum på konferansen til sommeren.

JV Ghella-Acciona skal drive fire TBM-maskiner i Follobane-prosjektet. Også fremtidige mulige norske TBM-prosjekter vil være tema på konferansen.

Også i 2010 arrangerte NFF en TBM-konferanse, også det i Bergen, som ble et vellykket arrangement. Da kom det 120 deltakere til konferansen. Neste år er håpet at det skal komme enda flere, og NFF legger ikke skjul på at foreningen håper på sterk norsk deltakelse og interesse.

NFF er også arrangør av Fjellsprengningskonferansen som er fjellfolkets viktigste årlige konferanse og møteplass. Årets «Sprenger» starter i morgen i Oslo. Mens vi allerede er ikke på festarrangementer, skal NFF i juni 2017 arrangere World Tunnel Congress (WTC) som er den viktigste tunnelkonferansen i verden. Konferansen arrangeres ulike steder rundt i verden, og i 2017 er Grieghallen i Bergen arrangørsted.

I tillegg holder NFF kurs i sprengningsarbeider, også dette i Bergen, 7.-8- mars, neste år. Det er med andre ord mye aktivitet i tiden som kommer.

 

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS