Distriktsleder Ståle Brovold fra Veidekke Entreprenør (t.v.) og eiendomsdirektør Edvard Nervik i Posten Eiendom.
Distriktsleder Ståle Brovold fra Veidekke Entreprenør (t.v.) og eiendomsdirektør Edvard Nervik i Posten Eiendom.

Logistikksenter til over en kvart milliard kroner

Veidekke bygger logistikksenter for Posten og Bring.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke Entreprenør har fått i oppdrag å bygge nytt transport- og logistikksenter for Posten og Bring på Torgårdsletta sør for Trondheim. Kontraktsummen er 272 millioner kroner.

Transport- og logistikksenteret blir en del av Postens terminalnettverk for brev-, pakke- og godshåndtering. Prosjektet på Torgård består totalt av seks bygninger på til sammen 26.500 kvadratmeter. Hovedarealene er tilknyttet godshall, postterminal, parkeringshus og administrasjonsbygg.

«Involverende planlegging»

- Vi skal gjennomføre prosjektet i arbeidsfellesskap med Veidekkes datterselskap Norske Stålbygg i Sandefjord, som har solid kompetanse på denne type bygg. Dette viser hvordan vi kan løse oppgaver ved å samarbeide på tvers i Veidekkekonsernet, sier Ståle Brovold, distriktsleder for Veidekke Entreprenør i Trondheim.

- Vi er svært stolte og glade for den tilliten Posten har vist Veidekke ved å tildele kontrakten til oss. Her skal vi gjennom det vi kaller «Involverende Planlegging» sørge for gode arbeidsprosesser i tett samarbeid med byggherre, underentreprenører og leverandører gjennom hele prosjektet. Nå gleder vi oss til å ta fatt og komme i gang med byggingen, sier Brovold.

Byggeperioden

Byggearbeidene starter opp i november, og det hele skal være ferdigstilt til februar 2017.