Enda sterkere «walking floor»

Knapen Trailers, best kjent for sine tilhengere med «walking floor», lanserer et enda sterkere gulv på transportutstillingen RAI i Amsterdam fra 20. til 24. oktober.

Publisert Sist oppdatert

«Walking floor», gulvkonstruksjonen med langsgående seksjoner som beveger seg etter et bestemt system for å få lasten ut av tilhengeren, er utsatt for betydelig slitasje, alt etter hva slags gods som frakter. Derfor kan gulvseksjonene leveres i tykkelser på 6, 8 eller 10 mm. Det nye gulvet som Knapen Trailers nå lanserer, har fått betegnelsen Dura-Floor og er enda mer motstandsdyktig enn 10 mm gulvet.

Tester med lossing av knust glass og hard pukk fra sprengstein som innebærer ekstra stor belastning av gulvet, viser at Dura-Floor har svært god holdbarhet. Etter ett år kunne man ikke merke noen endring på tykkelsen på gulvseksjonene, mens tilsvarende bruk av et tradisjonelt 10 mm gulv viste klare tegn på slitasje og endring i tykkelse.

Dette innebærer både at vedlikeholdskostnadene vil bli betydelig lavere, samt at gulvet vil egne seg for flere typer gods, blant annet glasskår, pukk, grus, avfall, sand og gjenvinningsmetall. Dette er gods som i dag gjerne går på dumper- eller krokløftbiler, men hvor semitrailere med «walking floor» nå stiller sterkere i konkurransen enn før.

Nominert for tildekning

Knapen Trailers kan levere PowerSheet værtildekning på trailere og påbygg uten tak. Dette systemet er nominert til SV Innovation Award 2015, en pris en uavhengig jury skal dele ut på RAI. Systemet ruller en presenning på eller av påbygget enkelt ved at sjåføren bare kan betjene et bryterpanel. Dette gir god beskyttelse av godset. I tillegg er et lukket påbygg mer aerodynamisk enn et åpent, noe som skal gi en besparelse i drivstofforbruket på opptil 4%.

PowerSheet er konstruert for å holde hele levetiden på et påbygg eller en tilhenger.

Trailerpartner AS på Borgeskogen i Stokke er norsk representant for Knapen Trailers.