- Kompakt design med god produksjonskapasitet burde passe perfekt for norske forhold, sier slgssjef i Mineralteknikk Peder Kvamme.

Lanserer Rockster i Norge

Mineralteknikk AS lanserer Rockster mobile slagknusere for asfalt- og betonggjenvinning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Nå lanserer Sandnes-firmaet Mineralteknikk AS et nytt fabrikat av denne typen utstyr på det norske markedet, nemlig østerrikske Rockster. Salgssjef i Mineralteknikk Peder Kvamme har stor tro på de nye produktene.

Tre modeller

- Rockster har spesialisert seg på kompakt design, og maskin-rangen går over 3 slagknusermodeller fra R700S (19,3 tonn) til R1100S (34,5 tonn). I tillegg kan maskinene utstyres med demonterbar «hengesikt» og returtransportører for kjøring i «lukket krets» med retur av overstørrelse tilbake til knuser, sier Kvamme i en pressemelding.

Produksjonskapasiteten på maskinene er oppgitt å være fra 150 til 450 t/h.

- Kompakt design med god produksjonskapasitet burde passe perfekt for norske forhold, sier Kvamme.

– Disse maskinene står ikke tilbake ovenfor noen konkurrenter, heller tvert om. Knuserne er utviklet i Østerrike i ett område med lang erfaring innen denne typen utstyr, og her benyttes bare høykvalitetskomponenter fra europeiske leverandører, forteller Kvamme.   

Jobber med hybrid

Rockster driver i dag ett tett samarbeid med franske storentreprenøren Eurovia for å videreutvikle en full-hybrid modell. Eurovia har i dag to hybride maskiner under utprøving som allerede har vært i drift ett års tid. Det er noe usikkert når maskinene med hybrid drift kan tilbys til det norske markedet. Frem til det skjer leveres maskinene med full hydrostatisk drift (diesel-hydraulisk) med Volvo steg 4f motorer.

Rockster har ifølge Mineralteknikk AS i mange år hatt ett utvidet samarbeid med den belgiske sikteverksprodusenten Keestrack. Dette innebærer blant annet at Rockster leverer hele Keestracks spekter av sikteverk i sine farger og med sin logo. Mineralteknikk kan dermed tilby ett bredt utvalg av velutprøvd mobilt knuse- og sikteutstyr.

Powered by Labrador CMS