450 TONN: Dozerne er i gang med å skyve 450 tonn masser ned mot oss på tribunen på Cat-senteret i Malaga.
450 TONN: Dozerne er i gang med å skyve 450 tonn masser ned mot oss på tribunen på Cat-senteret i Malaga.

450 tonn i et skyv

MALAGA (AT.no): Caterpillars «The Big Push» er blitt et begrep i maskinverdenen. Skyvet i denne videoen ble utført i Malaga med norske entreprenører på tilskuerplass.

Publisert Sist oppdatert

Rundt 190 entreprenører fra Norge var på kundetur til Caterpillar-senteret Malaga den andre uken i september. Faglige seminarer, mye moro og ikke minst Caterpillar-demonstrasjonen på det kjente demofeltet til Cat sto på menyen.

2100 hk

Demonstrasjonen avsluttes oftest med «The Big Push». Her stiller fem Cat-dozere, med en samlet vekt på 240 tonn, opp på rekke og rad. Maskinene er D11, D9, D8, D7 og D6. Til høytidelig musikk settes totalt 2100 hk i sving og starter skyvet av totalt 450 tonn masser.

Massene samles på toppen av haugen underveis i demonstrasjonen av andre Cat-maskiner. På slutten av dagen skyves altså massene med mot publikum og over en kant.

Cat D11

Maskinene følger etter over kanten og ned på plassen foran publikum som deretter får anledning til å sette seg inn i dem og studere interiør og utsikt fra førerhytta. D11-maskinen på 110 tonn er den mest populære/spektakulære og tiltrekker seg manges oppmerksomhet.

Det er etter det AT.no erfarer tre D11-maskiner i Norge (Hæhre, Johan Rognerud og på utskipningshavnen for kull ved Svea-gruva på Svalbard).

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS