Noen av distribusjonsbilene som er i bruk hos PFD i Australia.
Noen av distribusjonsbilene som er i bruk hos PFD i Australia.

Kjøper over 650 «Allison-lastebiler»

Storkunde ble overbevist da han fikk prøvekjøre distribusjonsbil med helautomatisk girkasse fra amerikanske Allison Transmission.

Publisert Sist oppdatert

Australias største privateide dagligvaredistributør, PFD Food Services, har besluttet å bytte ut hele sin kjøretøy-flåte. De gamle distribusjonsbilene med manuelle og «automatiserte manuelle girkasser» med helautomatiske Allison-kasser.

Overbevist av prøvetur

Ifølge Steve Wright, som er nasjonal kjøretøysjef hos PFD, kom beslutningen etter at han prøvekjørte en Allison-utstyrt lastebil på et arrangement ved en testbane i Australia.

- Jeg må tilstå at jeg ble imponert av den nye generasjonen Allison-kasser. Jeg innså at de var mye bedre enn manuelle og automatiserte manuelle girkasser, sier han i en pressemelding.

- Fremtiden innen distribusjon

PFDs kjøretøyflåte er på over 650 lastebiler, der de flest er Isuzu-er. Disse kjøre distribusjon til over 40.000 butikker i Australia. PFD har som en første bestilling bedt om 20 nye Isuzu FVD 1000 med Allison 3000 Series-transmisjon.

Wright medgir at han syn på automatiske girkasser var farget av tidligere erfaringer med eldre modeller. Etter å ha kjørt siste versjon har han forandret mening.

- Jeg tror helautomatiske transmisjoner er fremtiden innen distribusjonskjøring. Disse er lette å bruke og gir bedre effektivitet og sikkerhet, sier han.