Ashwani Gupta, Global Head of Light Commercial Vehicles Business hos Renault i Paris ved avdukingen av konseptbilen Renault Alaskan.
Ashwani Gupta, Global Head of Light Commercial Vehicles Business hos Renault i Paris ved avdukingen av konseptbilen Renault Alaskan.

Fransk tøffing

PARIS (AT.no): Renault Alaskan kommer med turbo og enorme felger. I dag ble konseptversjonen avduket.

Publisert Sist oppdatert

I dag ble Renaults siste tilskudd til nyttekjøretøy og privatmarkedet avduket i Paris. Renault Alaskan en konseptversjon av den nye Pickupen som kommer i salg i løpet av neste år.

- Det er ennå ikke besluttet nøyaktig når vi vil lansere den nye Pickupen i Norge, men den vil bli en del av vår produktrange, kan Renault-direktør Anders Gadsbøl fortelle AT.no.

Tidligere i vår ble ½-tonns pickupen Renault Duster Oroch lansert i Buenos Aires, men denne blir neppe å finne på det Europeiske markedet.

- En god grunn til å entre pickupmarkedet er at nesten 40% av alle lette nyttekjøretøy i verden er pickuper, forteller Pascal SCHMITT, Global Commercial Direktør, LCV Divisjonen AT.no kvelden før den store avdukningen.

Lekre former

Konseptbilen Alaskan har et typisk Renault uttrykk i fronten og gir et maskulint uttrykk som forsterkes av de enorme felgene på hele 21-tommer.

Motoriseringen vil være den kjente 4-cylindrede dieselmotorene med dobbel turbo som vi allerede finner i Master. Den består av en liten turbo for å hjelpe akselerasjonen ved lave turtall, og en noe større turbo som tar over når turtallet øker. Dette er en kombinasjon som er med å sørge for lave CO2-utslipp.

I løpet av neste år vil Renault lansere sin nye 1-tonns pickup med et navn som foreløpig ikke er kjent. Den blir tilgjengelig i flere varianter og får de samme utvedige dimensjonene som konseptbilen Alaskan.

For det europeiske markedet vil pickupen bli produsert ved Nissans fabrikk i Barcelona og plattformen baseres på den nye NP300 som Nissan viste for noen uker siden.

Powered by Labrador CMS