Forbundsleder Svein Furøy i Yrkestrafikkforbundet (YTF).
Forbundsleder Svein Furøy i Yrkestrafikkforbundet (YTF).

- Trenger døgnhvileplasser

- Lastebilsjåfører tar hvilen sin på Taraldrud kontrollstasjon utenfor Oslo når det ikke finnes alternativer, skriver forbundsleder Svein Furøy i Yrkestrafikkforbundet (YTF) i en melding.

Publisert Sist oppdatert

Lederen mener denne saken er et godt eksempel på konsekvensene av mangelen på hvile- og rasteplasser. Lastebilsjåfører tar hvilen sin på Taraldrud kontrollstasjon ved E6 sør Oslo rett og slett fordi de ikke har noen alternativer.

- Det er trist at forsøpling nå kanskje fører til at kontrollstasjonsområdet på Taraldrud i Ski må stenges nattestid. Dette understreker behovet for gode hvileplasser for yrkessjåførene, sier forbundsleder Svein Furøy i Yrkestrafikkforbundet i en kommentar til meldingen om at det vurderes om Taraldrud skal stenges.

Primærbehov

- Det er nedslående at godstransportnæringen ikke blir prioritert når det gjelder noe så grunnleggende som et sted hvor primærbehovene kan bli ivaretatt. Sjåførenes organisasjoner har gjentatte ganger påpekt behovet for hvileplasser – ikke minst i Oslo-området. Nå må det settes fortgang i dette arbeidet, sier Furøy.

Døgnhvileplass ved E6 Sofiemyr

Han viser til at det lenge har vært planer om bygging av en hvileplass i dette området. Vi har stor forståelse for kontrollørenes frustrasjon og dette viser bare hvorfor det haster med å komme i gang med å bygge døgnhvileplassen ved avkjøringen til Sofiemyr som er planlagt.  YTF mener det er statens ansvar å sørge for gode forhold og vil fortsette å presse på for å få fortgang i byggingen av godkjente døgnhvileplasser.

Yrkestrafikkforbundet har over 1100 medlemmer, der ca. halvparten er bussjåfører.