Asfaltdirektør i NCC, Joar Caspersen, beklager at enkelte opplevde situasjonen som dramatisk.
Asfaltdirektør i NCC, Joar Caspersen, beklager at enkelte opplevde situasjonen som dramatisk.

Stor evakuering etter gasslekkasje

Det oppsto brann og gasslekkasje ved NCCs Etne asfaltfabrikk i Hordaland onsdag 19. august. Mange barn og voksne måtte evakueres fra bygg i området.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til industriområdet ble to skoler og en barnehage evakuert i forbindelse med lekkasjen. Kort tid etter at lekkasjen var stoppet og evakueringen opphevet, oppsto en ny lekkasje og ny evakuering ble gjennomført.

NCC gransker

NCC vil gjennomføre en granskning av brannen og gasslekkasjen ved Etne Asfaltfabrikk i Hordaland.

- Selskapets prosedyrer for stenging av anlegget ble fulgt og hendelsen varslet slik det er lagt opp til. Nå skal vi gå gjennom hendelsen for å finne ut hvorfor det oppsto en brann og gasslekkasje. Vi takker politi, brannvesen og andre involverte i det arbeidet som ble gjennomført i Etne, sier asfaltdirektør i NCC, Joar Caspersen.

Beklager opplevelsen

En evakuering kan oppfattes som et alvorlig tiltak, men så lenge politi og redningsmannskaper er usikre på alvorligheten, støtter NCC Roads dette fullt ut.

- Sikkerheten skal alltid ivaretas. Så lenge det er usikkerhet rundt hvor alvorlig en gasslekkasje er, må man gjennomføre nødvendige tiltak. Vi belager at enkelte opplevde situasjonen som dramatisk, men en evakuering var dessverre nødvendig til man fikk full kontroll på gasslekkasjen, sier Caspersen.