E6 Helgeland sør. Parsellene er merket med rødt.
E6 Helgeland sør. Parsellene er merket med rødt.

Veiutviklingsmøte for entreprenører

Statens vegvesen inviterer entreprenører med på et omfattende informasjonsopplegg om E6 Helgeland sør; først informasjonsmøte på Gardermoen og deretter befaring på flere av parsellene.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag den 26. august arrangerer Statens vegvesen et informasjonsmøte om veiutviklingskontrakten for E6 Helgeland sør. Møtet finner sted på Radisson Blu, Gardermoen, fra klokken 11.

- Veiutviklingskontrakten er ganske ny, både for oss og entreprenørene, og veien fra kunngjøring til signering er omfattende. Derfor vil vi møte interesserte entreprenører og forklare opplegget i detalj, slik at flest mulig tar del i konkurransen, sier delprosjektleder Herbjørn Andreas Mo.

Konkurransen om milliardprosjektet er lyst ut, og fristen for prekvalifisering er 18. september.

Ukjent kontraktsform     

Kontraktsformen for E6 Helgeland sør er den samme som for E6 Helgeland nord, og gir entreprenørene ansvar for både prosjektering og bygging av ny E6 fra grensa til Nord-Trøndelag til Korgfjellet. Erfaringene fra delprosjektet i nord er at det blant entreprenørene hersker usikkerhet rundt hvor store ressurser konkurransen binder opp, særlig i dialogfasen.

- Derfor må vi informere godt, og gi svar på alle spørsmål. Dagen etter møtet inviterer vi med oss entreprenørene ut på veien. Da tar vi for oss parsellene nord om Mosjøen, altså opp mot Korgfjellet, sier Mo.