Sterkt av Veidekke

Veidekke melder om et resultat etter skatt på 231 millioner kroner i 2. kvartal 2015, mot 199 millioner kroner i samme periode året før.

Publisert Sist oppdatert

Veidekkes entreprenørvirksomhet hadde en omsetning i andre kvartal på 4,8 milliarder kroner  mot 4,7 i samme periode i fjor og resultat før skatt ble 159 millioner kroner – opp fra 116 millioner i fjor.

- Høy aktivitet og godt håndverk gir positiv uttelling for vår entreprenørvirksomhet. I tillegg har vårt kunde- og anbudsarbeid resultert i at vi nå sitter på en historisk høy ordrereserve. For å styrke vår kapasitet og kompetanse har vi inngått avtale om kjøp av Reinertsens bygg- og anleggsvirksomhet i Norge og Lemminkäinens virksomhet i Uppsala, forteller konsernsjef Arne Giske i en pressemelding.

Totalt for Veidekke-konsernet, som også omfatter eiendom og industri-virksomhet, ble resultatet før skatt 288 millioner kroner, sammenlignet med 247 millioner kroner i fjor. Driftsinntektene beløp seg til 6.339 millioner kroner, sammenlignet med 6.218 millioner kroner i 2. kvartal 2014.

- Store kontrakter, høyt boligsalg og resultatfremgang preget Veidekkes resultater i andre kvartal 2015, sier konsernsjef Arne Giske.

Ordrebeholdningen ved utgangen av kvartalet var på sitt høyeste noensinne. 23.443 millioner kroner er opp fra 17.608 millioner kroner på samme tid i fjor.