Bygg din egen Mercedes-Benz Arocs

Nå er det mulig å bygge sin egen Mercedes-Benz Arocs 3245 tippbil med kran, riktignok ikke helt på ordentlig, men med ett av de mest komplekse Lego Technic byggesettene på markedet.

Publisert Sist oppdatert

Lego Group samarbeider med Mercedes-Benz Trucks når det gjelder utvikling av teknisk Lego. Tidligere har Unimog kommet som byggesett. Da Lego og Mercedes-Benz skulle velge blant nye produkter lansert fra 2011, falt valget naturlig på Arocs som er den tøffeste tunge lastebilserien fra den tyske nyttekjøretøyprodusenten.

Lego-modellen består av totalt 2793 enkeltdeler, har batteridrevne «power functions» som tillater elektronisk kontroll av modellen, samt diverse pneumatiske komponenter.

For å sikre at Lego-modellen skulle bli mest mulig lik en fullvoksen Arocs besøkte Senior Manager Niels Henrik Horsted og hans team Mercedes-Benz sin lastebilfabrikk i Wörth og overvar produksjonen der. – Arocs er perfekt for Lego Technic, sier Horsted. Modellen er 54 cm lang, 14 cm bred og 31 cm høy og skal være tilgjengelig hos større Lego-forhandlere fra begynnelsen av august.

På esken står det at byggesettet egner seg for 11 til 16 år. Lego kunne kanskje ha tatt med en fotnote om at pappaer også er en klar målgruppe!