Loftesnesbrua.
Loftesnesbrua.

Nytt prosjekt ut på anbud

Prosjektet riksvei 5 Loftesnesbrua har en beregnet kostnad på 319 mill. kroner. Nå er brubyggingen med tilhørende veibygging ute på anbud.

Publisert Sist oppdatert

Frist for å komme med tilbud er 24. september, og prosjektleder Gunnar Solbakken håper på kontraktsignering tidlig i november.

- Dette er en milepel for Loftesnesbrua. Nå går vi fra en lang fase med planlegging og prosjektering og over i anbudsfasen som leder frem mot anleggsstart. Det er svært gledeleg at vi nå har fått ut papirene som er grunnlaget for entreprenørenes arbeid, og vi er spent på mottakelsen prosjektet får blant de som kan gjøre jobben for oss, sier Solbakken.

1250 tonn stål

18. august blir det tilbudskonferanse i Sogndal. Da får interesserte entreprenører ta prosjektet nærmere i øyensyn og stille spørsmål, før de jobber videre med sine priskalkyler frem mot et endelig tilbud.

Kontrakten omfatter bygging av ny 194 meter lang bru over Loftesnessundet i Sogndal, med en stålmengde på ca. 1250 tonn. Brua har to fundament i sjø med totalt 28 stålpeler, og det skal bygges overbygning med betongdekke.

Nytt landområde

I tillegg omfatter arbeidet veiutbedring i tre retninger, ny rundkjøring med spesiell utforming på grunn av utfordrende grunnforhold, samt 10.000 m³ fylling og plastring i sjø på Sogndal-siden. Det skal også opparbeides et nytt landområde på Loftesnes med ca. 40.000 m³ masse.

Eksisterende bru skal forsterkes i byggeperioden, og rives når trafikken er ført over på ny bru.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS