Den første kantslåtten langs riksvei 7 i Hallingdal er over. I august er det på’n igjen.
Den første kantslåtten langs riksvei 7 i Hallingdal er over. I august er det på’n igjen.

«Hallingslått» på riksvei 7

Geilo Tomteservice AS er ferdig med den første kantslåtten på Hallingdalsveien (riksvei 7) fra Ørgenvika i sør (Krødsherad kommune) og til Haugastøl.

Publisert Sist oppdatert

Det holder imidlertid ikke med én slått, og i august begynner «gressklippingen» av den 15 mil lange strekningen på nytt. Geilo-firmaet som utfører jobben for Veidekke Industri (funksjonskontrakt), slår også langs fylkesveier/sideveier. Med syv meters ryddebredde på begge sider av veiene, er det ca. 3,3 mill. m2 som skal ryddes for gress og småkratt.

En Cat 930K hjullaster (14 tonn) er innkjøpt til jobben. I snuta på 14-tonneren sitter et Slagkraft 601-aggregat på 3,5 tonn og med Iveco-motor på 175 hk. Hjullasteren er utstyrt med ekstra motvekt, men kjører på vanlige «lufthjul» (ikke væskefylte).

- 14-tonneren er stø som fjell. I tillegg er den drivstoffvennlig, vi har målt forbruket til litt i underkant av 8 l/timen, opplyser Marius Høgberg i Geilo Tomteservice.

I Slagkraft-kranen med rekkevidde på 7 m sitter klippehodet med 13 mm kjettinger som fyker rundt og meier ned gress og småkratt i en bredde på 1,5 m. Cat-en og Slagkraft-aggregatet er ikke alene om jobben, en John Deere-traktor med frontmontert klippeutstyr er også med på «Hallingslåtten».

Geilo Tomteservice digger Cat og har nå 15 «amerikanere» i maskinparken. Den nye hjullasteren skal i vinter rydde snø i Geilo sentrum.