Den nye maskinsemien CSTV 40-60 har fått på plass flere nye tekniske løsninger. Til venstre Ove Kolstad og Odd Vegar Kolstad.
Den nye maskinsemien CSTV 40-60 har fått på plass flere nye tekniske løsninger. Til venstre Ove Kolstad og Odd Vegar Kolstad.

Ny maskinsemi fra Carnehl

Daglig leder Odd Vegar Kolstad hos Odd Kolstad AS har hatt store forventninger til den nye maskinsemien CSTV 40-60.

Publisert Sist oppdatert

- Mange har ventet på denne maskinsemien, som matcher det norske markedet godt. Vi er allerede fullbooket i 2015 på denne. Hvis man bestiller nå kan vi levere på nyåret, sier han.

Denne gangen har nykommeren flere nye tekniske løsninger og forbedringer i forhold til de gamle.

Dette er den første i den nye serien som ble vist fram på Transportmessa i juni i år.

Løftbare askler

Den er utstyrt med fire 12-tonns SAF-aksler, der første og andre aksel er løftbar.

Aksel tre og fire er hydraulisk tvangsstyrt og hydraulisk breddbar fra 2,5-3,0 meter. Uttrekket er på 5,75 meter, egenvekten er på 13 ½ tonn, radiostyring på alle hydrauliske funksjoner og sentralsmøring.

Nå tilbys også hydrauliske støtteføtter både foran og bak som valgfritt ekstrautstyr.

- Carnehl er mest kjent for sine tippsemi i Norge hvor de har omlag 50 prosent markedsandel. Tipp og dumper er vårt hoved område, men vi har levert en del maskinsemi også gjennom tiden. Den forrige modellen har vært på markedet i omlag fem år. Nå har vi hørt på brukerne og tatt med oss erfaringene fra de 5 årene og resultatet har vi her, sier Vegar Kolstad.

Odd Kolstad AS har siden 2001 stått som importør for de tyske hengerne i Norge og Kolstad Forsaljning AB i Sverige, som er et datter selskap av Odd Kolstad AS.

Salgsleder Ove Kolstad snakker varmt om Carnehl-fabrikkene i Tyskland han nylig kom hjem fra. De har to fabrikker i Tyskland med en årsproduksjon på omlag 3000 enheter.

- Det er godt å ha kjente og solide leverandører i dette markedet med bred kompetanse, erfaring og god økonomi.

Utvider

Nå utvider fabrikken i Hannover for tredje gang på ti år og oppdateres med nytt sandblåsingsanlegg og nye roboter for sveising av aluminium og stål, forteller han engasjert.

Forrige gang de utvidet var under finanskrisen.

De opererer i stadig større grad på det nordiske markedet og er gjennom årene blitt godt kjent for sine produkter.

Nyhetene ruller stadig inn på området til bedriften, og Odd Vegar lover flere nyheter i sortimentet. Merkevaren OVOX som er en del av Bruns Fahrzeugbau har de utviklet gjennom en 10-årsperiode.  Et betydelig antall er solgt i Norge og Sverige. 

- På sikt vil vi tilby nye produkter innen asfalt, langtransport- og volumsegmentet. Vi kjenner markedet godt og tør å satse. Med gode leverandører i ryggen kan vi levere behovet til hver enkelt kunde, avslutter Ove Kolstad.