Ved anleggsområdet ved Biri på E6 hadde noen brukt tid på å omarrangere skiltene slik at trafikken ble ledet rett inn på anleggsområdet.
Ved anleggsområdet ved Biri på E6 hadde noen brukt tid på å omarrangere skiltene slik at trafikken ble ledet rett inn på anleggsområdet.

Ledet E6-trafikken rett inn på anleggsområde

En spøk som kunne gått riktig ille, mener entreprenøren.

Publisert Sist oppdatert

Natt til mandag endret noen skiltingen ved anleggsområdet langs E6 ved Biri, slik at trafikken ble ledet rett inn på selve anleggsområdet og til stengte veier.

Alt var i orden da entreprenøren forlot anlegget klokken 23 søndag kveld, men mandag morgen var skiltene flyttet på.

– Den eller de som har gjort det har nok ment det som en spøk, men dessverre ikke sett alvoret i de eventuelle konsekvensene, forteller skiltansvarlig i Isachsen Entreprenør, Arild Eckhoff til Oppland Arbeiderblad. http://www.oa.no/biri/trafikk/nyheter/lurte-e6-trafikken-det-kunne-gatt-skikkelig-galt/s/5-35-122809

Heldigvis kom ingen til skade, men å sende intetanende trafikanter inn på et anleggsområde, kan veldig fort ende i alvorlig ulykke.

– De har skiltet trafikken inn på et anleggsområde der veien ikke er ferdigbygd. I verste fall kunne trafikantene blitt ledet til en vei uten rekkverk eller en vei hvor vi har gravd en grøft tvers over, sier Eckhoff.

- De har flyttet på skilt og sperringer i begge ender av anleggsområdet og har tydelig brukt tid på det. Omskiltingen var «forseggjort», forteller byggeleder i Statens vegvesen, Per Kristian Bjerke.

Forholdet er anmeldt til politiet.