Sjåfør Morten Wessel er med på å arrangere Østfold Truckers Treff. Dette treffet er laget av sjåfører for sjåfører. (BILDEKARUSELL)
Sjåfør Morten Wessel er med på å arrangere Østfold Truckers Treff. Dette treffet er laget av sjåfører for sjåfører. (BILDEKARUSELL)

Her bestemmer truckerne

Østfold Truckers Treff 2015 er gjennomført med konvoi (se video under), grilling, konserter og gave til barneavdelingen ved sykehuset i Fredrikstad.

Publisert Sist oppdatert

En kameratgjeng med lastebilsjåfører i Østfold arrangerte tredje utgave av sitt Østfold-treff i helgen, på Råde idrettsplass. Lørdag kjørte  ca. 50 lastebiler i konvoi til sykehuset i Fredrikstad for å overrekke leker for 5000 kroner og en pengesum på 8000 kroner til barneavdelingen der. Noen av de inlagte barna fikk også sitte på med lastebilene en runde, noe som var populært.

- Hovedårsaken til at vi har dette treffet, er å ha det sosialt. Men vi ønsker også å bidra til at andre kan få det litt bedre. Derfor støtter vi barneavdelingen, sier en av arrangørene, Morten Wessel.

Wessel synes det er greit å ha et arrangement der det er sjåførene som er i sentrum:

- Her er det vi sjåfører som bestemmer hvordan arangementet skal være, sier han bestemt.

 

Sosial ukehvil

At det er sosialt på dette treffet er det liten tvil om. AT.no finner to sjåfører som sitter på en løftelem og griller. De kjente hverandre ikke fra før, men nå får kjøtt og potetsalat bein å gå på mens historier fra sjåførlivet deles.

- Jeg er her for å treffe kolleger og ha det sosialt, sier grillmester Lars Skamo fra Sørumsand.

Han kjører for Jan Grøvslien Transport AS.

Den andre sjåføren er Preben Vetrhus fra fra Horpestad i Rogaland. Han kjører på Norge og Kontinentet for JS Transport AS.

- Jeg fikk vite om dette treffet i sosiale medier. Dette er et glimrende sted å ta ukehvilen, sier han.

 

Frøken Fryd

Noen titalls meter lenger bort i lastebilrekken finner vi Mr. Fryd (Espen Lier Skjønberg) i lastebilen Gammel'n. Han kjører lastebil uten henger mellom Norge og Danmark med fisker, dyr, fór og annet for dyrebutikk-kjeden Zoo-1.

I passasjersetet i Volvo-en sitter Sandra Syvertsen som da selvfølgelig har kallenavnet Frøken Fryd. Marsvinet Gamla er også med på helgetreff.

Skjønberg kjører uten henger til og fra Danmark. Det er ikke behov for det enda.

- Når det trengs kommer en henger på plass. Også må jeg ta førerkort da...jeg har klasse C nå, så da må jeg ha på plass en E..., smiler han.

TIA på plass

Truckers International Assiciation Norge (TIA Norge) er på plass på treffet. AT.no møter formann Knut evensen i forteltet på en campingvogn der gamle medlemmer kommer innon for å sjekke medlemsskapet og nye melder seg inn.

- Vi har fått flere nye medlemmer i løpet av helgen. Mye av jobben vår er å innformere bransjen om at vi er i gang igjen etter at TIA har vært nedlagt en periode i Norge, sier han.

TIA er invitert av arrangementsstyret på treffet til å være med. Organiasjonen takket for tilliten med å dele ut blomster til dem. De som er med på å arrangere Østfold Truckers Treff er: Anders Sørum, Thomas Wiik, Jørgen Abrahamsen, Morten Wessel, Frank Bergvatn og Jim Mathisen.

Powered by Labrador CMS