Årets vinnere (f.v.) Benjamin Arntsen, Erik Hagen Ekseth og Benjamin Drabløs Sætren.
Årets vinnere (f.v.) Benjamin Arntsen, Erik Hagen Ekseth og Benjamin Drabløs Sætren.

Asfalt-Erik (20) gikk til topps

15.000 kroner og fast jobb venter nå på Erik Hagen Ekseth (20).

Publisert Sist oppdatert

Veidekke er blant Norges største lærlingebedrifter med 163 lærlinger spredt over hele landet. Mandag var de samlet i Oslo, der årets lærling ble kåret.

Vinneren ble asfaltlærling Erik Hagen Ekseth (20) fra Lysøysundet.

Erik Hagen Ekseth er lærling i Veidekkes asfaltdistrikt i Trøndelag, nærmere bestemt på asfaltlaget på Fosen i Sør-Trøndelag.

I vintersesongene har han vært med på vedlikehold av maskiner og utstyr på verkstedet på Stjørdal, samt på vedlikehold av asfaltfabrikken i Trondheim. Han skal ta fagprøven nå i juni, og har allerede blitt tilbudt og takket ja til fast stilling i Veidekke.

 - Arbeidskameratene beskriver Erik som blid og positiv, og han er godt likt av alle. Han viser stor iver og forståelse for asfaltfaget, og han er veldig motivert for å lære. Erik har kontroll på planlegging, utførelse og rapportering av jobben, og tar HMS på alvor, nettopp slik vi ønsker at alle våre lærlinger og fagarbeidere skal gjøre, forteller Veidekkes lærlingeansvarlig Per Johan Heierstad.

Premier som årets lærling er en bronsestatuett og 15.000 kroner. I tillegg var tømrerlærling Benjamin Arntsen fra Trondheim og betonglærling Benjamin Drabløs Sætren fra Sandane med i finalerunden og fikk hver sin sjekk på kr 5.000,-

- Veidekke har i mange år drevet et målrettet og systematisk rekrutteringsarbeid gjennom lærlingeord¬ningen. Ordningen er viktig fordi den sikrer oss tilgang på fremtidens fagarbeidere som vi selv kan lære opp, og den er viktig for de mange unge som på denne måten får nødvendig praksis til sin fagutdannelse, fortsetter Heierstad.

I hele Skandinavia har Veidekke 224 lærlinger. I Norge tas 80-90 nye lærlingene inn hvert år og det gjør Veidekke til bygg- og anleggsbransjen største lærlingebedriften. På samlingen i Oslo var hele 11 faggrupper representert: Tømrere, murere, asfaltarbeidere, betongarbeidere, vei og anleggsarbeidere, fjell- og tunnelarbeidere, anleggsmaskinførere, anleggsmaskinreparatører samt signalmontører, banemontører og kontaktledningsmontører.