BLE HEDRET: ITA-president Søren Degn Eskesen (t.v.) gir hedersmedalje til Tom Melbye, Normet.
BLE HEDRET: ITA-president Søren Degn Eskesen (t.v.) gir hedersmedalje til Tom Melbye, Normet.

Hederspris til Tom Melbye

DUBROVNIK (AT.no) Tom Melbye ble takket av som styremedlem i ITA med en hederspris.

Publisert Sist oppdatert

Det siste ordet på årets General Assembly på World Tunnel Congress (WTA) gikk til nordmannen Tom Melbye. Normet-president Melbye har de fire siste årene vært leverandørenes styremedlem i styret til International Tunneling Association (ITA). Siste post på programmet før årets konferanse i Dubrovnik i Kroatia ble avsluttet, handlet om nordmannen Melbye. ITA-president Søren Degn Eskesen gikk opp til podiet og ba Tom Melbye følge etter ham.

- Om dere har registrert at det har vært mer aktivitet i ITA de fire siste årene, så står noe av grunnen til det her ved siden av meg, sa Eskesen og kikket bort på Melbye.

Mye arbeid

Deretter ga han ITAs hedersmedalje til Melbye før nordmannen fikk ordet.

- Tusen takk for det. Det har vært en ære og en glede å få jobbe sammen med dere disse årene. Samtalene og diskusjonene har vært mange, og det er ikke alltid vi har vært enige. Men da går vi til bare sammen og så blir vi enige, sa Melbye til stor applaus fra salen.

Overfor AT.no etterpå påpeker Melbye at det ikke er hans stil å være et passivt styremedlem. Han mener at industrien må involvere seg mer i beslutningene som tas, og han har jobbet hardt for dette. Men det har kostet mye tid og krefter. Årlig er det seks styremøter på ulike steder i verden, hvor nesten en uke går med hver gang. Han regner at ca. 20% av arbeidstiden de fire siste årene er gått med til ITA-relatert arbeid. Nå takker han av etter å ha tatt fire år i styret, noe som for øvrig er lengre enn vanlig.

PS: På konferansen vant Dubai avstemningen om å få arrangere WTC i 2018. I 2016 står San Francisco som arrangør, og i 2017 er det WTC i Bergen.