Det nye systemet lar brukeren jobbe direkte fra et nettbrett på anleggsplassen.
Det nye systemet lar brukeren jobbe direkte fra et nettbrett på anleggsplassen.

Jobb tredimensjonalt i felt

Powel AS lanserte nylig sin nye mobile løsning for entreprenørbransjen. Med Gemini 3D Felt kan du ta med deg prosjektet i 3D ut på anleggsplassen.

Publisert Sist oppdatert

Løsningen lar brukeren jobbe direkte i originale prosjektdata og modeller fra Gemini. Flere entreprenører har allerede testet det splitter nye systemet, deriblant NCC, AF Gruppen og TT Anlegg. Salgssjef hos Powel, Kjetil Gjesdal tror det nye systemet er positivt og effektivt for brukerne ute i felten:

- Prosjektdata og prosjektmodeller vil nå kunne brukes direkte i felt. Gemini 3D Felt er tilrettelagt slik at våre brukere kan jobbe papirløst direkte på problemstillinger uten tap av informasjon mellom kontor og felt. Løsningen "flytter" kontoret ut i felt og informasjonen deles deretter med flere ledd i produksjonen.  Formenn og andre får umiddelbar tilgang til oppdaterte modeller og tegninger. Stikningsingeniøren sparer tid og slipper å skrive ut tegninger, sier han.

Fordelene er mange. Maskinførere blir blant annet mindre forstyrret med prosjektdetaljer fra maskinstyringsløsningen.

- Med internettilgang vil all informasjon til enhver tid være oppdatert og gir brukeren mulighet for samhandling med både kontor og andre feltbrukere.

Kommuniserer direkte

Den digitale løsningen lar brukeren jobbe direkte i originale prosjektdata og modeller fra Gemini Terreng & Entreprenør fra et nettbrett på anleggsplassen.

I 3D Felt kan registrering av hendelser og annen informasjon på anleggsplassen også knytte både geometri og bilder direkte mot prosjektets kontraktsposter. Detaljer fra modell og digitale arbeidstegninger, inkludert massetyper fra veimodell og byggegrop hentes opp på samme måte som på kontoret.

Prosjektdata og modeller deles enkelt med folkene på kontoret eller andre som jobber i samme prosjekt, noe som lettere kan gi en felles forståelse og løpende kommunikasjon i arbeidet.

- Nytteverdien av teknisk avklaring vil være stor, og bilder og informasjon kan sendes direkte til prosjektledelsen, sier Gjesdal.

Krav til dokumentasjon

Krav til dokumentasjon i anleggsbransjen er stor.  Viktige detaljer som eksempelvis registrering av flytting av gjerde, av nylagt asfalt og eventuelle avvik kan registreres fortløpende – uten å måtte tilkalle stikningspersonell.

Ved at enklere registrering utføres av arbeidsleder så vil man også kunne oppnå en større bevisstgjøring i forhold til dokumentasjonskravene i kontrakten.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS