Citroën-oppkjøpet godkjent

1. mai overtar Bertel O. Steen Citroën Norge.

Publisert Sist oppdatert

Bertel O. Steen AS inngikk torsdag 12. mars en avtale om å kjøpe 100% av aksjene i Citroën Norge AS, og dermed retten til å importere og selge Citroën og DS i Norge.

Oppkjøpet var betinget at det ble godkjent av Konkurransetilsynet, og den godkjenningen kom fredag, opplyser Bertel O. Steen.

- Vi har hatt stor tro på at avtalen ville bli godkjent, men man kan aldri være helt sikker, sier konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen.

- Vi er derfor svært glade for beskjeden fra Konkurransetilsynet som betyr at vi kan gjennomføre oppkjøpet av Citroën Norge AS, legger han til.

Selv om Bertel O. Steen kjøper Citroën Norge AS, vil konkurransen med Bertel O. Steen-konsernets øvrige bilmerker bli som før. Citroën og DS blir et eget selskap innenfor Bertel O. Steen-konsernet, og vil drive som en selvstendig organisasjon, adskilt fra Kia, Mercedes-Benz og Peugeot.

Konsernsjef i Bertel O. Steen, Bjørn Maarud.
Konsernsjef i Bertel O. Steen, Bjørn Maarud.

Alle ansatte i Citroën Norge AS blir medarbeidere i det nye selskapet i Bertel O. Steen og bilene vil selges gjennom et eget forhandlernettverk, slik som i dag.

Jan Pettersen blir leder for det nye selskapet

Jan Pettersen blir ny adm. direktør i Citroën Norge AS.
Jan Pettersen blir ny adm. direktør i Citroën Norge AS.

- Avtalen vil styrke Bertel O. Steens tilstedeværelse i det norske bilmarkedet og øke markedsandelen fra 13 til 16 prosent, sier Jan Pettersen.

Formell overtakelsesdato er 1. mai, mens flytting av det nye selskapet til Bertel O. Steens hovedkontor på Lørenskog, først vil finne sted etter sommeren.

- Vi trenger litt tid på å tilrettelegge lokalitetene, som vil bli skreddersydd til den nye virksomheten, sier Pettersen.