Gratis kaffe for yrkessjåfører er tilbake på menyen hos Shell i Nordkjosbotn.
Gratis kaffe for yrkessjåfører er tilbake på menyen hos Shell i Nordkjosbotn.

Nektet sjåførene gratis kaffe – det ble dyrt

Shell-stasjonen krevde at yrkessjåførene måtte betale for kaffen.

Publisert Sist oppdatert

Shell-stasjonen i Nordkjosbotn bestemte seg i begynnelsen av mars for å ta betalt for kaffe, også fra yrkessjåfører. Det ble det dårlig stemning av.

6. mars la Pål Marthinussen følgende melding på Facebookgruppen «Trailerkjøring nord for polarsirkelen»:

«Del dette folkens Shell på nordkjosbotn tromsø tar nu betalt for kaffen når vi har tanket diesel for mange tusenvis av kroner .dette har eiern av stasjonene bestemt.så nu er det på sin plass med en boikott av disse stasjonene til at dem skjønner at dette var lite gjennomtenkt»

Kort tid etter gjorde stasjonen om på avgjørelsen, som trolig har kostet en god slump penger.

– Det var jo helt idiotisk av ledelsen å gå inn for dette. Vi som kjører vogntog tanker jo for opp mot ti tusen kroner av gangen. Da blir en kaffekopp til tyve kroner lite i sammenligning, sier Pål Marthinussen, til Nordlys.

Han tror kaffe-fadesen kostet mye for stasjonen.

– Du kan jo tenke deg selv, når bare jeg personlig skal fylle drivstoff for mellom 6 og ti tusen kroner fire ganger i uka. Og vi var mange som deltok i boikotten, legger han til.

Franchisetager og driver av Shell-stasjonene i Nord-Norge, Ronny Berglund i Retail nord, sier til Nord24 at hele saken skyldes en misforståelse internt.

– Det skulle ikke være noen betaling for de store kundene. Vi rettet opp i det den første dagen vi fikk vite det, sier Berglund til Nordlys.

Han sier de nå har bestilt 100 gratis termokopper til de mest trofaste og største kundene.