Adm. direktør Robin Olsen i Postnord AS har færre kroner å gi transportørene for jobben etter 1. desember 2014.
Adm. direktør Robin Olsen i Postnord AS har færre kroner å gi transportørene for jobben etter 1. desember 2014.

Postnord presser transportørene

Selskapet har sendt ut varsel om at de må "reforhandle" avtalene med sine leverandører av transporttjenester med en prisreduksjon på 5%. Transportørene fikk tre virkedagers varsel...

Publisert Sist oppdatert

Brevet er etter det AT.no kjenner til undertegnet av adm. direktør Robin Olsen i Postnord AS med dato 25.11.2014. Det vil si at transportørene i beste fall har fått tre virkedagers varsel om at de mister 5% av inntekten fra Postnord - uten forhandlinger.

Dette vitner om en kritisk presset transportbransje der speditørene har stor makt.

Brevet som ble sent ut

Under er e-postversjonen av brevet som ble sendt ut til Postnords forretningsforbindelser:

Varsel om prisreduksjon for leverandører av transporttjenester fra 1. desember 2014
Det er et økende fokus på transportkostnader fra vareeiere, kombinert med økt konkurranse innen transportsektoren i Norge.

PostNord har også inngått en rekke rammeavtaler bl.a. innen diesel, dekk, forsikring og bemanning, som vil kunne gi kostnadsreduksjoner for våre leverandører av tjenester.
Vi ser oss derfor nødt til å reforhandle avtaler med våre leverandører innen transporttjenester med en prisreduksjon på 5 % fra 1. desember 2014.

Ta gjerne kontakt med din forretningsforbindelse hos oss, dersom du har spørsmål relatert til dette.

Med vennlig hilsen
Robin Olsen
Administrerende direktør
PostNord AS

Galskap

Midt inne i argumentasjonen om hvorfor utbetalingene blir lavere, legger Postnord-direktøren inn en setning om sine gode avtaler på dekk og drivstoff.

- Det er vanvittig av Postnord å gjøre noe sånt - tre virkedager uten noen for prat engang om det engang. Og så blander de inn sine avtaler på dekk og drivstoff, en dekkavtale som ikke er bra engang. Dette er galskap, sier en av dem som fikk brevet fra Postnord, Finn Erik Kalnæs i Lørenskog Distribusjon og Lager AS.