Svanevik statuerer et eksempel

Politiet ba om et møte med Svanevik Transport & Utleie etter denne utstillingen.

Publisert Sist oppdatert

Svanevik Transport & Utleie har lagt ut dette bildet på Facebook av bilen de hentet i går med teksten: «Vi statuerer eksempler, og nå er eksempelet vårt på plass!»

LES OGSÅ: Utsatt for over 50 dieseltyverier og innbrudd

Selskapet har lenge ønsket å få politiet mer interessert i at tyver stjeler for hundretusenvis av kroner fra selskapet. Nå har de klart å få politiets oppmerksomhet.

- De har bedt om et møte med oss i ettermiddag, sier Tommy Svanevik til AT.no.

Fikk nok av ressursmangel

Etter å ha hatt fire innbrudd på fire uker, mottok selskapet mandag 18. november tips om hvor tyvenes bil befant seg. Da politiet ikke hadde ressurser til å rykke ut, hentet Svanevik bilen med sin egen kranbil.

LES OGSÅ: Tar loven i egne hender mot dieseltyv

Selskapet skriver om hendelsen på Facebook:

«Vi fikk fikk noen tips som var interessante og reiste ut for å finne de som har vært hos oss 3 av de 4 siste gangene. Vi ...fant bilen og huset til de som har vært hos oss, varslet politiet. Men der fikk vi beskjed om å komme igjen på dagtid i morgen på politistasjonen for å levere en anmeldelse på forholdet og at de ikke kom til å sende en bil på dette.»

«Vi følte oss tvungne til å handle så de ikke stikker av igjen i påvente av at politiet skal våkne. Vi gjorde kort prosess og hentet bilen deres med en av kranbilene våre.»

Tre råd: Slik stanser de dieseltyvene

Konfrontasjon med bileierne

Det oppsto en muntlig konfrontasjon da bilen ble fraktet bort.

- Det kom flere løpende mot oss, de argumenterte, de truet og de beklaget. Men det endte med at vi tok bilen. Da kjørte de bort alle de andre bilene og gjemte dem, sier Tommy Svanvik til Bergens Tidende.

LES OGSÅ: Politiet: - For dyrt å straffe dieseltyver

Tidligere i år la de ut film av et dieseltyveri.

Det er ikke første gang selskapet bruker Facebook i kampen mot tyvene som herjer i transport- og anleggsbransjen.