Demcon arrangeres hvert annet år, og for to år siden presenterte næringen seg gjennom velutstyrte stands.
Demcon arrangeres hvert annet år, og for to år siden presenterte næringen seg gjennom velutstyrte stands.

Rivningsbransjens store treff

For tredje gang samles en stadig voksende rivningsbransje på Demcon-utstillingen ved InfraCity nord for Stockholm 4.-5. september.

Publisert Sist oppdatert

Arrangøren presenterer seg selv som «verdens største, rendyrkede bransjemesse for demoleringsbransjen». Om 40 utstillere er nok for å fylle denne hedersbetegnelsen, får andre vurdere. Sikkert er det imidlertid at både utstillere og profesjonelle besøkende kommer fra en rendyrket rivebransje med spesialister på hulltagningsteknologi, betonggulvsliping, sanering, håndtering av støv, slam og vannrensing, gjenvinning og knusing.

Familiefest for Norden

- Demcon er en liten og meget smal messe som nesten utelukkende besøkes av bransjefolk fra de nordiske landene. Her er det en herlig stemning jeg faktisk ikke i samme grad har opplevd på noen annen messe. Produsenter og utøvere kjenner hverandre slik at det hele blir som en familiefest, sier prosjektleder Jan Hermansson.

Blant et 40-talls utstillere er det to nye, Blastrac fra Nederland og Wide Cut fra Sør-Korea.

Husqvarna er gullsponsor på årets arrangement, og slik presenterte produsenten seg for to år siden.
Husqvarna er gullsponsor på årets arrangement, og slik presenterte produsenten seg for to år siden.

Dryss av utmerkelser

Ingen messe med respekt for seg selv er uten prisutdelinger, noe Demcon oppfyller fullt ut. Bransjens utøvere blir hedret innen hele 10 priskategorier, og det skjer under arrangørens bransjefest, «Demcon-kalaset», om kvelden 4. september på Scandic Hotel Infracity.

Priser blir blant annet delt ut til årets rivningsentreprenør, årets hulltagningsentreprenør, årets rivningsprosjekt og årets hulltagningsprosjekt. Videre er det sikkerhets- og arbeidsmiljøpris, recycling og miljøpris, og årets produsent/leverandør og innovasjonspris. I tillegg kommer den svenske demoleringsprisen, «Honorary Award».

Sponsorene er med

Husqvarna Construction Products og Pentruder er gullsponsor,

Pullmann Ermator sølvsponsor og Tyrolit bronsesponsor for arrangementet. Med seg har arrangøren også svenske bransjeforeninger og internasjonale bransjeparaply-organisasjoner.