Quappen minihjullastere representeres i Norge av Avitec as i Mjøndalen.
Quappen minihjullastere representeres i Norge av Avitec as i Mjøndalen.

Quappen Loader til Avitec

Avitec as i Mjøndalen har med virkning fra mars fått agenturet på minihjullasterne Quappen Loader.

Publisert Sist oppdatert

Quappen Loader-maskinene kan leveres i fire versjoner; 1500 kg, 2000 kg, 2500 kg og 2500 kg med turbomotor.

Maskinene er utstyrt med «tre-funksjon», hk-feste, veltebøyle med tak, brede dekk, hengerfeste, «limited slip»-differensial og har kjørehastighet fra 16-25 km/h - avhengig av modell. Av tilgjengelig ekstrautstyr finnes feieaggregater, pallegafler, snøploger, snøfresere, rundballeklemmer og siloutstyr.

I brosjyren til Quappen fremheves følgende egenskaper: Robust, kompakt, imponerende manøvrering og god stabilitet. Sistnevnte tilskrives blant annet doble styresylindre.

Yanmar-motorer

Alle modellene er utstyrt med vannkjølte Yanmar dieselmotorer (direkte innsprøytning) med effekt på 18 til 42 kW. De to minste versjonene, Q18 og Q27, har tresylindrede motorer og løftekapasitet på 800 og 1050 kg. De to største modellene, Q35 og Q42, har fire sylindre (turbo på Q42), og løftekapasitet på 1600 kg.

Tidligere ble maskinene produsert i Tyskland, men produksjonen er nå flyttet til Nederland. Selskapet har produsert hjullastere i mer enn ti år. Ellers produserer Quappen mye utstyr til landbruket.

Avitec representerer også Bergmann-dumpere, samt Hyundais minigravere og kompaktlastere i Norge. Avitec selger i tillegg brukte maskiner, og tilbyr utleie av en rekke ulike anleggsmaskiner. Mjøndalen-bedriften fikk statusen Gasellsbedrift i Buskerud i 2010.