Bjørn Erik Helgeland & Petter Quinsgaard, ABAX Group.

Slår til i Danmark

Abax kjøper stor dansk konkurrent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Torsdag 21. desember fullførte Abax oppkjøpet av danske Fleetfinder ApS. Abax dobler dermed porteføljen sin i Danmark og inntar en markedsledende posisjon Danmark.

- Jeg er veldig fornøyd med at Fleetfinder nå blir en del av Abax. Vår lange erfaring fra bransjen i Danmark kombinert med Abax’ teknologiske løsninger, og kunnskap om markedene i Europa, er en fin match. Vi ser frem til å bli en del av Abax-familien, sier Morten Callessen, CEO Fleetfinder ApS.

Oppkjøpet av Fleetfinder ApS medfører en økning av den totale porteføljen på mer enn 7000 abonnenter. Totalt har Abax nå ca. 220.000 enheter i kundebasen.

- Oppkjøpet er en viktig strategisk beslutning som i stor grad styrker vår posisjon i Danmark og i Norden. Markedene i Europa vokser raskt og kappløpet om de ledende posisjonene tetner til. Med god støtte fra våre eiere i Investcorp, skal vi sørge for at Abax vil spille en viktig rolle når vi går inn i 2018, sier Petter Quinsgaard, CEO Abax Group.

Callesen med videre

Morten Callessen og fem medarbeidere fra Fleetfinder blir med videre i Abax. Morten Callessen har også valgt å reinvestere i Abax og vil spille en viktig rolle i selskapets videre ferd i Danmark. Callessen tar med seg mer enn 18 års erfaring fra bransjen.

- Det er viktig for oss at Morten valgte å bli med videre. Han vil sammen med vår danske direktør, Pam Singh og hennes team, bli en viktig brikke fremover. Både Morten og resten av teamet fra Fleetfinder tar med seg mye verdifull erfaring inn i organisasjonen vår, sier Bjørn Erik Helgeland, COO i Abax Group.

Første oppkjøp etter oppkjøpet

Håkon Grønn-Weiss, ansvarlig for fusjoner og oppkjøp i Abax, forteller at dette er åttende oppkjøp siden 2014, og det første etter at Investcorp kjøpte selskapet for 1,8 milliarder norske kroner i juni 2017.

- Vi har en offensiv oppkjøpsstrategi fremover, og dette var fin avslutning på 2017, som lover godt for forretningsutviklingen også i 2018, sier, Håkon Grønn-Weiss, CBO Abax Group.

Betingelser og kjøpskostnader frigis ikke av partene.

450 ansatte

Abax AS, som eies av Investcorp, er Europas raskest voksende selskap innen telematikk, og er en ledende aktør innen salg og utvikling av elektroniske kjørebøker for yrkes- og privatbiler.

Selskapet utvikler også software for prosjektstyring og teknologi for sporing av maskiner og utstyr. Abax har 450 ansatte fordelt på avdelinger og kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Storbritannia, Nederland, Polen, Tyskland og Kina.

Selskapets hovedkontor ligger i Larvik.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS