Daglig leder i Tokvam AS, Finn Kristian Tokvam, viste nyheten DSA 1600 serie 0 med innebygget Isobus-system på Felleskjøpets messe Bedre Landbruk i Lillestrøm i november. I hånden holder han styreenheten som benyttes på hjullastere (fordi disse ikke har innebygget Isobus-system).

Selvlastende tallerkenspreder med Isobus

Nye Tokvam DSA 1600 – Serie 0 tallerkenspreder har Tokvams system for selvlasting med innfelt tallerken. Den er også Isobus-kompatibel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- Løsningen vår med hydraulisk innfellbar tallerken er unik i markedet. Den nye sprederen har innbygget utstyr etter traktorverdenens Isobus-standard. Det vil si at «hjernen» i sprederen kan kobles rett på traktorers styresystem. Vi kjenner ikke til noen annen produsent av redskap til vei som har Isobus-forberedt redskap, sier daglig leder i Tokvam AS, Finn Kristian Tokvam.

Sprederen kan også brukes montert på hjullastere. Da styres den via et eksternt display som plasseres i førerhuset, en skjerm du slipper når de benytter traktor med Isobus.

På traktor kobles elektronikken rett på det integrerte Isobus-styresystemet og styringen skjer fra standardskjermen i traktoren. Den hel-elektroniske styringen fra førerhuset innebærer at man slipper å gå ut underveis i laste- og strøprosessen. Isobus-styringen gir nøyaktig mengde per kvadratmeter.

Uansett styring, er sprederen forbedret for veiavhengig strøing. Det vil si at forhåndsinnstilt volum per kvadratmeter legges ut uansett endring i hastighet og/eller strøbredde. «Strøbildet» kan i tillegg dreies ca. 30 grader høyre og venstre fra styreenheten. Man kan også øke strøvolum for en begrenset avstand hvis man for eksempel ønsker å strø mer rundt en inngang eller likende.

DSA 1600 serie 0 har Tokvams system for inn og utfelling av spredertallerkenen på den selvlastende beholderen: Tallerkene felles inn og et hydraulisk toppstag sørger for at beholderen kan fylles som ei skuffe.

Sprederen har som navnet avslører et beholdervolum på 1600 liter. Strøbredden er én til åtte meter.

- Dette er det beste valget for deg som har en kombinasjon av strøing av plasser, veier og gangveier. Forvent også å bruke 20 – 30 % mindre strømasse enn med en tradisjonell valsespreder, sier Tokvam.

En utmaterskrue transporterer massen ned på den roterende tallerken. Utmaterskruen kan reverseres, noe som er hensiktsmessig ved fastkjøring av fremmedobjekter. Sprederen kan også leveres med omrører hvis man kjører masser som inneholder 0-stoffer eller frosne klumper.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS