Kjøper 400 trekkvogner

Ungarske Révész Group setter 400 nye DAF CF- og XF-lastebiler i drift.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha vurdert flere merker i år, fant de ut at DAF var best når det gjelder valuta for pengene samt lave drifts- og servicekostnader, står det i en pressemelding fra DAF.

Siden grunnleggelsen på åttitallet har, Révész Group utviklet seg til et bransjeledende transportselskap i Ungarn. Selskapet tilbyr kundene bulktransport, tanktransport og generell transport. Révész Group har i skrivende stund en bilpark på over 450 lastebiler.

Viktig med fornøyde sjåfører

Avgjørelsen om å sette 400 nye DAF CF- og XF-lastebiler i drift i løpet av de neste tolv månedene, ble tatt på grunnlag av resultatet av tester over drivstofforbruk. Det ble utført en omfattende sammenligningstest, som dekket over 3500 km på en rute fra Nederland til Ungarn og tilbake. Testen viste at, sammenlignet med den allerede svært drivstoffeffektive forgjengeren, kan New XF gi drivstoffbesparelse på ikke mindre enn sju prosent.

- De første nye trekkvognene ble kjørt hjem fra DAF-fabrikken i Nederland av førerne våre, og de er veldig entusiastiske når det gjelder det utmerkede motormomentet og de generelle kjøreegenskapene, sier Zoltán Sipos, Managing Director hos Lerton Trans Ltd, en del av Révész Group.

- Det er svært viktig for oss, siden vi ønsker at førerne våre er mest mulig komfortable.

Bytter til større førerhus

- Hittil har bilparken vår bestått hovedsakelig av DAF CF-lastebiler på grunn av den lave tomvekten for de høyeste nyttelastene, som er avgjørende i bulk- og tanktransport. Ved slik bruk teller hvert kilogram, sier Gábor Maczkó, Managing Director hos Révész Trans Ltd.

- DAF har redusert tomvekten til toppmodellen betraktelig, så vi har besluttet å bytte til XF Super Space Cab for å gi førerne våre uovertruffen plass og komfort, mens vi som selskap drar fordel av bransjeledende drivstoffeffektivitet og generell transporteffektivitet.

Det første partiet på 180 nye CF- og XF-lastebiler blir levert til Révész Group i løpet av de neste månedene, og de gjenværende 220 lastebilene leveres i 2018.