- Forskjellen mellom suksess og fiasko kommer an på detaljene, mener Atle Wie Marthinsen, som driver Termoxpress AS i Hokksund. Bedriften er en av dem som vokser raskest i Buskerud.
- Forskjellen mellom suksess og fiasko kommer an på detaljene, mener Atle Wie Marthinsen, som driver Termoxpress AS i Hokksund. Bedriften er en av dem som vokser raskest i Buskerud.

Vokste med 840 prosent

Transport- og lagerbedriften Termoxpress AS har vokst med 840 prosent de fire siste årene. Og det stopper ikke der.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år kårer Dagens Næringsliv (DN) gasellebedrifter over hele landet.

På fjerdeplass i Buskerud finner vi Hokksund-bedriften Termoxpress.

Eier alene

Bedriftens «enehersker» er Atle Wie Marthinsen (37). Han er daglig leder, styreleder og eneeier. Han er i full gang bak spakene på en truck da vi kommer innom.

- Akkurat kåringen betyr ikke noe for min del, men det er moro at bedriften går bra. Det kan jeg takke de ansatte for, sier han.

På lønningslista står 12 ansatte i tillegg til ham selv.

Termoxpress hadde en omsetning på 14,1 millioner i 2016, mot 6,4 millioner i 2015. Den prosentvise økningen de siste årene er oppgitt til 840 prosent av DN.

- Vi har fokus på kvalitet, og det har gitt oss en jevnt økende oppdragsmengde, sier bedriftseieren, som flyttet virksomheten fra Modum til Prestaker i Hokksund sommeren 2016.

Opp halv tre

Selv er han opprinnelig fra Mjøndalen, men er bosatt i Vikersund.

Der ringte vekkerklokka halv tre i dag. Da sto bedriftseieren opp og satte seg bak rattet på en av lastebilene og kjørte ut på oppdrag.

- Det er ikke uvanlig. Andre dager sitter jeg til klokka fem om morgenen med kontorarbeid, for eksempel lønninger og fakturering.

De viktig detaljene

– Du har ikke vurdert å ansette folk til å ta kontorarbeidet?

– Nei.

Svaret kommer kontant og uten betenkningstid.

– Jeg vil rå over det selv. Forskjellen mellom suksess og fiasko kommer an på detaljene.

Ikke ferdige med å vokse

Han har sju kjølebiler i alle størrelser i daglig bruk. Det er først og fremst næringsmidler de frakter til alt sør for Trondheim innenfor landets grenser. I tillegg tilbyr de lagerplass.

- Vi flyttet fra Modum og hit fordi det dukket opp ledige lokaler her, og dermed har vi en halvtime mindre tomkjøring på hver sjåfør hver dag. Ideelt sett skulle vi holdt til ved Kjellstad, men der er prisene svært høye.

Plassen rundt lagerbygget på Prestaker er full av biler. Men Marthinsen har ikke tenkt å la dét stoppe veksten.

- Forrige uke kjøpte jeg naboeiendommen. Der skal vi ha parkeringsplass. Vi er ikke ferdige med å vokse. Vi gasser på.