Seksjonssjef Siri Anne Mørk i Bymiljøetaten og distriktssjef Morten Sjøli i Peab Anlegg. Foto: Peab
Seksjonssjef Siri Anne Mørk i Bymiljøetaten og distriktssjef Morten Sjøli i Peab Anlegg. Foto: Peab

Peab bygger gangbru

Starter riving av den gamle brua i påsken 2018.

Publisert

For ca. 25,8 millioner kroner skal Peab Anlegg bygge ny gangbru over Ensjø T-banestasjon i Oslo. Gangbrua skal stå klar i løpet av 2018.

Kontrakten ble signert fredag 19. januar av Bymiljøetaten og Peab Anlegg. Prosjektet omfatter riving av eksisterende gangbru med rampe, opparbeidelse av ny gangbru i stål med ramper, trapper, mindre beplantningsarbeider, overvannshåndtering og omlegging av noe teknisk infrastruktur.

- Til sommeren er det nøyaktig fem år siden vi ferdigstilte en ny og topp moderne Ensjø T-banestasjon. Nå får vi legge siste kronen på verket, med ei splitter ny gangbru over T-banen. Vi gleder oss til å komme i gang, sier distriktssjef Morten Sjøli i Peab Anlegg.

Starter riving i påsken

Eksisterende gangbru er fra 60-tallet, og tilfredsstiller ikke dagens krav til stigningsforhold på blant annet ramper og rekkverk.

Vedtatt reguleringsplan forutsetter at det skal bygges en «ny vakker og funksjonell gangbru som legger til rette for rasjonell drift og som er tilpasset nye funksjonskrav og ny planlagt bebyggelse».

- Vi starter opp med riving av eksisterende bru i påsken 2018. Da er det planlagt stans på alle T-banens linjer østover i forbindelse med andre arbeider på Ensjø T-banestasjon. Brua som etter hvert skal på plass, er 84 meter lang. Vi skal også bygge en 44 meter lang rampe og to trapper, opplyser Sjøli.